ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 16 – plats 18 och 17

Den här julkalendern innehåller 24 luckor från fotbollsåret 2014. De första 14 luckorna består av händelser som sticker ut från mängden, medan de resterande tio bjuder på en högst personlig topplista över traktens 20 bästa fotbollsspelare. Listan är gjord både efter rena kvalitéer och efter hur viktig personen i fråga varit för sitt lag.
Håller du med? Eller undrar du hur i herrans namn jag har tänkt för att få ihop den här kalendern? Kommentera gärna nedan.

Julkalender 2014

18 – Christian Wieweg, Alingsås IF.

CW har de senaste säsongerna varit en tongivande spelare i AIF. Huvudspelet och inställningen är mittbackens främsta egenskaper och han har även utvecklat sitt spelsinne och sin förmåga att stå rätt i försvarsarbetet. Rent defensivt hör han hemma högre upp på denna lista men i mina ögon är passningsspelet det som drar ner helhetsintyget något. Utöver fasta situationer bidrar han inte särskilt mycket i det offensiva spelet, utan är beroende av en mer spelskicklig mittback bredvid sig.

17 – Erik Karlsson, Herrljunga SK.

Alexander Johansson må ha fått genomgående bäst betyg i Herrljunga SK den gångna säsongen. Men i mina ögon är lagkapten Erik Karlsson en viktigare spelare för HSK än vad Johansson är. Karlsson är en oerhört pålitlig målskytt och har en bred repertoar när det handlar om avslut. Vänstern, högern eller skallen, han nätar på alla möjliga sätt och svarade för 18 fullträffar 2014. Då ska man komma ihåg att han, liksom hela HSK, hade en ganska trög vårsäsong.

Lämna en kommentar