ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 17 – KVALDRAMATIKEN

Den här julkalendern innehåller inte oväntat 24 minnesluckor från det lokala fotbollsåret 2015. De inledande 17 bjuder på händelser, trender eller annat som stack ut lite över mängden, medan de sista sju luckorna innehåller topp 14 på min personliga lista över traktens bästa spelare under det gångna året.

Julkalender 2015

KVALDRAMATIKEN
Sex lag fick avsluta säsongen med kval. För två av dem slutade det lyckligt, och det var också i de två fallen dramatiken var störst. Vi måste börja med Holmalunds seger mot IFK Nyköping. Efter vinst med 4-0 borta skulle det bara spelas av en hemmamatch också, men när Ronia Gustafsson fick rött kort efter fem minuter blev matchen allt annan än enkel. Nyköping spelade bra, och gick fram till 3-0 innan Holmlund inför över 600 åskådare lyckades resa sig från det prekära läget. Efter att manskapet på banan jämnats ut tog HIF över och kunde reducera två gånger om och till slut ta en säker totalseger. Men det satt oerhört hårt åt, och det var stor dramatik den där lördagen i oktober.

Dramatik var det också när FC Alingsås tog steget upp till femman. Efter seger med 4-2 i första matchen såg det ljust ut, men när det hela skulle avgöras blev det förlust mot Tvärred/Vegby. Men det skulle visa sig räcka ändå.  Med samma målkvot hade FC ett mer mål gjort än Lödöse/Nygård, och det räckte då till gruppseger och avancemang. Dramatiskt var ordet.

Här kan du läsa om Homalunds avgörande kvalmatch.

Här kan du läsa en Bredsida med fokus på Holmalunds seger i dubbelmötet.

Här kan du läsa om FC Alingsås avancemang.

Lämna en kommentar