ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 19 – PLATS 11 och 12

Den här julkalendern innehåller inte oväntat 24 minnesluckor från det lokala fotbollsåret 2015. De inledande 17 bjuder på händelser, trender eller annat som stack ut lite över mängden, medan de sista sju luckorna innehåller topp 14 på min personliga lista över traktens bästa spelare under det gångna året.

Julkalender 2015

PLATS 12 – Birkan Ramadanovic
De flesta man pratar med om Birkan Ramadanovic är överens om att FC Alingsås anfallare skulle göra sig högre upp i seriesystemet. Rent fotbollsmässigt alltså. Med humöret har det varit annorlunda, men under 2015 togs ett stort steg i rätt riktning på den punkten. Visst, något rött kort blev det, men inte alls i samma utsträckning som tidigare. Med fokus på rätt saker kunde den vesselsnabbe och målfarlige anfallaren också skjuta upp FC i femman, och det lär alla gånger bli ett och annat nätrassel även på den nivån.

PLATS 11 – Jacob Borg
En oerhört bolltrygg mittfältare som ofta tillhört de bästa de gånger jag har sett gulsvart i år. Är ofta den som styr spelet i GBK:s uppspelsfas och det gör han mycket bra. Det tenderar att gå lite långsamt emellanåt, men totalt sett har Jacco ändå gjort en väldigt bra säsong. Det som kanske saknas i hans spelstil är bättre matchavgörande kvalitéer, men det är heller inget som behövs på samtliga elva spelare i ett lag. Därför kan inte Borg lastas alltför mycket för GBK:s missade avancemang, utan det borde funnits andra spelartyper som satte dit de där avgörande bollarna.

Lämna en kommentar