ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 19 – plats 12 och 11

Den här julkalendern innehåller 24 luckor från fotbollsåret 2014. De första 14 luckorna består av händelser som sticker ut från mängden, medan de resterande tio bjuder på en högst personlig topplista över traktens 20 bästa fotbollsspelare. Listan är gjord både efter rena kvalitéer och efter hur viktig personen i fråga varit för sitt lag.
Håller du med? Eller undrar du hur i herrans namn jag har tänkt för att få ihop den här kalendern? Kommentera gärna nedan.

Julkalender 2014

12 – Andreas Glännbro, Alingsås IF.

2014 har varit lite av ett mellanår för Andreas Glännbro. 2013 var han traktens klart lysande stjärna och hade varit en given kandidat på topp 3 på en sådan här lista. Men den här säsongen har inte allt gjorts med samma självklarhet och med samma beslutsamhet. Hans något sämre prestation har givetvis att göra med att hela Alingsås IF gjorde en klart sämre säsong, men Glännbro lyckades inte vara den avgörande faktorn för att det grönvita kontraktet skulle räddas. Har inte varit dålig sett över hela säsongen, men den dominant som året innan har lagkaptenen inte varit.

 

11– Katti Ölvebo, Holmalunds IF.

Hon lämnade division 2 och Frisco för en nysatsning i Holmalunds IF, klubben hon spelade allsvenskt med i början på 2000-talet. Och vilken succé det blev, och dessutom i en delvis ny roll. Katti fick agera sittande mittfältare och med hennes egenskaper kunde hon ofta styra matchbilden dit hon ville. Med sin blick för spelet blev hon en bollmagnet centralt i banan och dessutom kunde hon med sina fina fötter hitta medspelarna med avgörande passningar. Dessutom är hennes bländande tillslag alltid ett hot på alla fasta situationer. Trist om hennes karriär ska avslutas med ett avslitet korsband.

Lämna en kommentar