ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 23 – PLATS 3 och 4

Den här julkalendern innehåller inte oväntat 24 minnesluckor från det lokala fotbollsåret 2015. De inledande 17 bjuder på händelser, trender eller annat som stack ut lite över mängden, medan de sista sju luckorna innehåller topp 14 på min personliga lista över traktens bästa spelare under det gångna året.

Julkalender 2015

PLATS 4 – Anthon Gustavsson
Förra året när Holmalund spelade i fyran behövde Gustavsson inte ta så stor plats för att laget skulle vinna. Nu när motståndet var bättre syntes det att han är den i HIF som behärskar helheten bäst på den här nivån. Löpstark, smart och trygg med bollen, och dessutom användbar både som mittback och central fältare. Även i år har han dock dragits med ett par skador vilket drar ner helhetsbedömningen något. Men när han varit med har han i stort sett varje gång visat att han hör hemma i toppen av en sådan här lista. Ska bli kul att se Anthon nästa säsong när Holmalund troligen har ett bättre lag att ställa på benen.

PLATS 3 – Ronia Gustafsson
Har tagit ett enormt kliv under den här säsongen. När Lina Persson slutade och Sara Svensson blev skadad tog Ronia hand om taktpinnen i mittförsvaret som om hon aldrig gjort annat. Mikael Prodér kallade henne den stora generalen och det är en bra beskrivning. Hon leder styrkorna utan att synas mer än nödvändigt själv, och har väl egentligen inte gjort en enda dålig match på hela året. Har en ruskigt hög lägstanivå, och borde ha alla möjligheter att anpassa sig till spelet i landets näst högsta serie. Utvisningen mot Nyköping ser jag som ett olycksfall i arbetet under hennes totalt sett strålande 2015.

Lämna en kommentar