ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 23 – Plats 3,4 & 2

Den här julkalendern består av 16 minnesluckor från fotbollsåret 2016. De sista åtta luckorna är vigda åt en högst personlig lista över årets bästa lokala spelare.

HERRAR PLATS 3
André Nilsson, Holmalunds IF
Jag trodde nog att André Nilsson, som vände hem från Öis förra hösten, skulle dominera mer än vad han har gjort. Men att han tillhör traktens allra bästa spelare råder det i min bok inget tvivel om, även om han kanske inte har kommit upp till sitt max alla gånger den här säsongen. Men med sin snabbhet, teknik och smartness har han varit Holmalunds vassaste anfallsvapen, och att han stannar i HIFär så klart väldigt betydelsefullt för Alingsåslaget.

HERRAR PLATS 4
Karl-Anton Pettersson, Vårgårda IK
Kom hem från Norrby förra sommaren men bröt foten tämligen omgående. I år har han varit med från början till slut och har visat att han tillför mycket i VIK. Har ofta fått bredda till vänster på mittfältet, men alltid med en fri roll att röra sig inåt i banan. Han är användbar på väldigt många positioner och besitter både hög arbetskapacitet och fin teknik. Ska jag klaga på något tycker jag att han ibland blir lite för bollkär, men i det stora hela har han gjort en kanonsäng. Nästa år blir han viktig på så sätt att han är en av dem som lirat i division 2 tidigare, då med Norrby.

DAMER PLATS 2
Jessica Julin, Holmalunds IF
Den mycket rutinerade finländskan är kanske inte på samma nivå som när hon lirade EM och vann Champions League. Men hon har ändå tillfört oerhört mycket till Holmalund den gångna säsongen. Hennes erfarenhet, lugn och förmåga att hela tiden styra och stötta sina lagkamrater på planen tror jag har haft stor betydelse för den fina säsong som HIF gjort, och dessutom har Julin petat in en och annan boll framåt. Nästa år måste någon annan ta på sig rollen som den stora ledaren på planen i HIF.

Lämna en kommentar