ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 24 – PLATS 1 och 2

Den här julkalendern innehåller inte oväntat 24 minnesluckor från det lokala fotbollsåret 2015. De inledande 17 bjuder på händelser, trender eller annat som stack ut lite över mängden, medan de sista sju luckorna innehåller topp 14 på min personliga lista över traktens bästa spelare under det gångna året.

Julkalender 2015

PLATS 2 – MOA EDRUD
I fjol spelade hon lika mycket ute som hon stod i mål. I division 4 med Södra Härene. I år har hon vaktat målet i division 1 och gjort det så bra att hon var en klart avgörande faktor när Holmalund tog sig till Elitettan. Hennes utvecklingskurva pekar spikrakt uppåt och känslan är att det kommer att fortsätta göra det framöver. Hon har modet, karaktären och lugnet för att bli en riktigt, riktigt bra målvakt. Någonting säger mig att de landskamper Moa Edrud gjort nu under hösten inte är hennes sista i karriären.

PLATS 1 – DAVID LAGER
Han kom till Vårgårda IK från Skövde AIK för att bli lagets nya ledare. Peo Häggström gjorde honom till lagkapten direkt, och Lager svarade genom att ta sitt ansvar match efter match. När laget gick bra i våras var mittfältaren spindeln i nätet över hela banan och gjorde dessutom mål i var och varannan match. När laget gick sämre på hösten var David den som höll huvudet högst och bidrog med det han kunde för att VIK skulle haka på toppduon så länge som möjligt. En grymt smart spelare – och elva mål från centrala mittfältet skojar man inte bort.

 

BUBBLARE

Marco Stua, Gerdsken – Snubblande nära att ta sig in på listan. Har fått mängder av lovord från alla håll, men av de matcher jag sett håller jag Jacco som knappt före och tog därför med honom på listan. Kanske var det ett avgörande mål på hösten som saknades för att den mer offensive Stua skulle ta plats här?

Emma Bengtsson, Frisco – En tämligen komplett spelare på division 2-nivå. I min bok enda dam från annan klubb än Holmalund som är aktuell på en sådan här lista.

Daniel Olafsson, Vårgårda – Tog ju förstaplatsen i fjol men har i mina ögon inte varit lika dominant i år. Hamnat i skuggan av Lager kanske.

Andreas Glännbro, Alingsås IF – Ingen jättesäsong i år heller. Men med i snacket när man pratar de bästa spelarna är han fortfarande.

Nicole Fallqvist, Holmalund – En spännande spelare som gjort det strålande i år. Hoppas hon får speltid även med en högre konkurrens.

Dardan Aliu, FC Alingsås – Har inte sett så mycket av honom själv, vilket försvårar bedömningen. Men rapporter från flera håll säger att han gjort en magisk säsong i FC.

Jocke Berg, Vårgårda – Är alltid aktuell när vi pratar traktens bästa spelare. Men den här gången räckte det inte mer än till en bubblare när jag fick bestämma.

2 svar på ”LUCKA 24 – PLATS 1 och 2”

  1. En jag saknar är Turbo! Han ska lätt vara med på den listan! En stor stark forward som är snabb och målfarlig! En poäng spelare. Kan avgöra en match på egen hand.

    Svara
  2. Mats kan du säga vilken match i år som ”Turbo” avgjorde på egenhand?! Även ”Turbos” statistik.. David lager vinner alltså skytteligan i Vårgårda som defensiv mitt eller mittback mestadels under säsongen och han gör det med nästan dubbelt så många mål som ”Turbo” förstår inte alls hur han ska gå in på denna listan! Men du får gärna förklara för mig?

    Svara

Lämna en kommentar