ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 24 – plats 2 och 1

Den här julkalendern innehåller 24 luckor från fotbollsåret 2014. De första 14 luckorna består av händelser som sticker ut från mängden, medan de resterande tio bjuder på en högst personlig topplista över traktens 20 bästa fotbollsspelare. Listan är gjord både efter rena kvalitéer och efter hur viktig personen i fråga varit för sitt lag.
Håller du med? Eller undrar du hur i herrans namn jag har tänkt för att få ihop den här kalendern? Kommentera gärna nedan.

Julkalender 2014

2 – Erik Andersson, Gerdskens BK.

Den här säsongen tycker jag att Erik Andersson verkligen visat vilken bra målvakt han är. När GBK spelade i femman fick han stå sysslolös många matcher men i fyran har han blivit allt viktigare för laget. Ett ansvar han verkligen tagit och varit en dominant i det egna straffområdet och dessutom kryddat det med många riktigt svettiga parader. Den som fastnat på min näthinna är den borta mot Annelunds IF i våras. Hemmalagets Thomas Karlsson trampade in från sin vänsterkant och laddade bössan. Alla såg bollen dyka mot det bortre krysset men Erik Andersson låg som en glasspinne i luften och avvärjde, och på returen blev Stefan Sjöberg avvinkad för offside. Den ruggigaste räddningen jag kan minnas att jag sett i den lokala fotbollen.

1 – Daniel Olafsson, Vårgårda IK.

En mycket trevlig bekantskap för den lokala fotbollen. Har sett Olafsson någon strömatch i Elmer/Fåglum och Annelund tidigare men då har han inte imponerat på mig på samma sätt som den här säsongen. Nu har han verkligen visat varför han tidigare spelat i klubbar som Elfsborg och IK Gauthiod. Han har en fin teknik, bra blick för spelet och är dessutom en pålitlig poängspelare. Allt detta kryddar han med att vara en lojal spelare som gärna tar på sig blåstället för lagets bästa. Helt enkelt en komplett mittfältare, som dessutom var planens stora dominant när VIK vann derbyt mot AIF på Mjörnvallen.

 

10 BUBBLARE SOM UTMANADE OM EN PLATS PÅ LISTAN

Jacob Borg, Gerdskens BK
Kanske traktens mest bolltrygga spelare. Men min bedömning är att det händer lite för lite offensivt för att han ska gå in på listan.

Jessica Renko, IK Frisco
Nyckelspelare på Katebovallen som har stor del i att Frisco varit så stabilt under 2014.

Anton Stenseke, Holmalunds IF
En härlig forwardstyp. Hans blödarsjuka har dock gjort att utvecklingen avstannat något och hans betydelse för HIF är inte lika stor som tidigare.

Thomas Karlsson, Annelunds IF
Gått från komplementspelare till nyckelspelare. Målfarlig ytter som vann Knalleligan i Borås Tidning.

Lisa Molin, Hemsjö IF
29 mål är alltid 29 mål, oavsett nivå. En hårsmån ifrån att slå sig in på topp 20.

Tim Hedén, Herrljunga SK
En oerhört bra division 5-målvakt som hade varit rolig att se i högre divisioner.

Sebastian Mårtensson, Holmalunds IF
En bollbegåvning utan dess like. Undra hur bra han hade kunnat bli om han lagt alla andra sporter åt sidan?

Marcus Sjöstedt (fd. Olsson), Östadkulle SK
Slitvarg, framspelare och målskytt som är väldigt viktig för ÖSK.

Magnus Blomqvist, Vårgårda IK
Har utvecklats i samma takt som VIK de senaste åren trots att han börjar komma upp i åldern. Hans bästa säsong någonsin?

Jenny Holm, Holmalunds IF
Pådrivare, arbetsmyra och en bra fotbollsspelare som nästa år spelar i Jitex.

Lämna en kommentar