ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 3 – PREMIÄRKONFLIKTEN

Den här julkalendern innehåller inte oväntat 24 minnesluckor från det lokala fotbollsåret 2015. De inledande 17 bjuder på händelser, trender eller annat som stack ut lite över mängden, medan de sista sju luckorna innehåller topp 14 på min personliga lista över traktens bästa spelare under det gångna året.

Julkalender 2015

PREMIÄRKONFLIKTEN
I mitten av januari hade Gästskribenterna premiär. Anthon Gustavsson var först ut, och han gav minst sagt inslaget en flygande start. Bland annat berörde han ett uttalande i Alingsås Tidning där någon hade sagt något i stil med att det är ”vilan som stärker en spelare”. Gustavsson drog det hela till sin spets, vilket fick Alingsås IF:s tränare Per Krantz att reagera. Han kände sig träffad av kritiken och svarade också på den i en separat artikel här på sidan. Givetvis inte roligt när det blir tjafs, och jag som känner både Gustavsson och Krantz hamnade lite mitt emellan deras olika åsikter. Men vid sidan av det gav detta det första inlägget Gästskribenterna ett stort intresse redan från början, vilket var väldigt positivt.

Efter det fortsatte Gästskribenterna att leverera tänkvärda och bra texter hela året. Jag minns exempelvis Stefan Strinds text om matchanalyser, JP:s personliga krönika om tränare, Elin Johanssons resereportage från en bortamatch med Holmalund och Lasse Olovssons intervjuer med tre generationers spelare.

Här kan du läsa Anthon Gustavssons inledande gästinlägg.

Här kan du läsa om hur Per Krantz bemötte kritiken.

Här kan du läsa allt som Gästskribenterna levererat.

Lämna en kommentar