ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 4 – SNÖSTORMEN

Den här julkalendern innehåller inte oväntat 24 minnesluckor från det lokala fotbollsåret 2015. De inledande 17 bjuder på händelser, trender eller annat som stack ut lite över mängden, medan de sista sju luckorna innehåller topp 14 på min personliga lista över traktens bästa spelare under det gångna året.

Julkalender 2015

SNÖSTROMEN
Idén att gästträna med lokala lag hade jag haft ganska länge. Och när jag väl bestämde mig för att sjösätta projektet blev det en intensiv januarimånad. Inför två veckor i Thailand i början av februari behövde jag material att fylla sidan med så det blev inte mindre än tre gästträningar i januari. Det historiska första nedslaget gjordes hos Holmalunds IF:s damer. Vädermässigt var det en smärre katastrof med snöstorm till och från på Alströmervallen. Men roligt var det, och jag minns att jag blev mycket väl mottagen av både ledare och spelare. Just gästvänligheten är något som genomsyrat hela projektet. Min känsla har varit att alla har tyckt att det varit roligt att jag hälsat på, vilket så klart är väldigt skoj. Om, jag säger om, man ska framhålla någon klubb lite extra måste det bli Herrljunga SK. Träningskläder, handduk och namnad vattenflaska låg fint och väntade på mig när jag dök upp på Skoghälla. Allt kombinerat med ett årskort till årets hemmamatcher.

Varken inför det första besöket, under snöstormen på Alströmervallen eller på väg hem i bilen visste jag hur jag skulle lägga upp det hela. Vad är intressant att få med? Vad vill läsarna veta om lagen jag besöker? När jag väl satte mig vid tangenterna minns jag ändå att allt föll sig ganska naturligt. Klart man måste ha lite humor och lättsamhet när man kommer nära ett lag som man normalt sett bara ser i matchsituationer. Därför blev det lite kort fakta för att få in alla roliga detaljer och internt snack som jag lyckades snappa upp. Det kombinerade jag med en längre text som överlag varit med seriös och fotbollsinriktad. Ibland har jag varit rädd att det blivit för mycket fokus på min insats och mina upplevelser, men å andra sidan är det ju just mina upplever det enda jag kan skildra.

Beslutet att inte fortsätta med Lokalfotboll på väg med Inges Bil är taget. Dels för att det är ruskigt tidskrävande och dels för att jag redan besökt ganska många lag. Men en rolig serie att göra vad det alla gånger, och vi får se om det går att väcka liv i den i någon form i framtiden.

Här kan du läsa det om det första besöket.

Här kan du läsa alla andra nedslag.

Lämna en kommentar