ANNONS:
ANNONS:

Lyckad hjärtoperation för Rickard

För två år sedan tvingades Rickard Hedberg avsluta sin karriär på grund av hjärtproblem. Nu har han genomgått en operation, som på sikt eventuellt kan ta honom tillbaka till fotbollsplanen.
– Det är lång väg tillbaka, så någon riktig comeback pratar jag inte om ännu, säger AIF:aren.

I juni 2018 skrev vi om Rickard Hedbergs ofrivilliga avslut på karriären. Då, endast 23 år ung, var det ett halvår sedan det medfödda hjärtfelet aortastenos tvingat honom att gå från spelare till lagledare och go gubbe i det grönvita lägret på Mjörnvallen.

– Jag har inte fått ha hög puls så jag har bara varit med lite på kvadden. Men jag har ändå varit med mycket runt laget, både på träningar och matcher. Men det har varit två väldigt lugna år rent fysiskt, säger han.

Men i november genomgick han en hjärtoperation som på alla sätt blev lyckad. Ett stort ingrepp givetvis, och inte heller helt utan risk, men allt gick bra och Rickard är i full gång med rehabiliteringen.

– Det är väl först nu som jag har kommit igång. De sågade ju upp bröstkorgen på mig så det är mycket jobb med att få tillbaka muskler där och så, berättar han.

Fotbollskarriären är dock fortfarande långt borta för den tidigare måltjuven. Först ska kroppen läka helt, sen får han se i vilken utsträckning det blir någon nysatsning.

– Rent fotbollsmässigt ligger jag så klart långt efter nu när jag har hållit upp i två år. Sen är det mycket annat också som ska kännas rätt efter en sådan här grej. Klart att jag någonstans hoppas kunna dra på skorna ordentligt igen, men det är lång väg dit och jag tar det steg för steg.

Hedberg är AIF:are sedan barnsben och berättar att klubbkänslan är stark. En annan klubb på lägre nivå är inte aktuellt.

– Inte som det känns nu. Det är i AIF jag vill vara, och jag kommer fortsätta köra min rehab med gubbarna och vara med kring laget. Sen kan jag förhoppningsvis vara med lite mer på träningarna än bara på kvadden den här säsongen.

Lämna en kommentar