ANNONS:
ANNONS:

"Lyckan och energin fotboll ger är inget jag tänker mista"

Felicia Wingfors tar i dag ett grepp om hur vårsäsongen sett ut för damlagen i den lokala fotbollen. Allt under vinjetten Gästskribenten.

Felicia

Då skulle det äntligen vara dags, det många har sådan hatkärlek till. Försäsongen. I ett annat land, i ett annat lag och med spelare av annan nationalitet, mitt i högsommaren. Jag var riktigt taggad.

Men då var man återigen där, ett damlag i en liten by. Spelare ska iväg till större städer för att plugga m.m. Är vi inte minst 16 spelare som vet att vi kommer spela regelbundet, så blir det inget alls. I slutet av veckan tas beslutet om mitt spanska lag kommer fortsätta.
Men fotboll ska jag spela, det är en sak som är säker. Om det blir här, i en annan stad, med killar eller inomhus får man helt enkelt se, men lyckan och energin fotboll som sport ger är inget jag tänker mista.

 

……………………………

 

Fem av våra nio lokala damlag ligger som topp tre i sina respektive divisioner. Det är ett positivt och mycket bra resultat.

 

Frisco har det till största delen rullat på för. Leder division 2, fått in några starka spelare med ledaregenskaper. Samt tagit vara på både konkurrensen och fysträningen från i vintras vilket har gjort att de flesta matcher innehållit hög kvalité. Fortsätter det såhär är det ingen tvekan om att vi har ett till lokalt lag som närmar sig toppserierna.

 

Holmalunds Akademi har även dem gått som tåget, leder division 3. Deras positiva inställning har fortsatt från försäsongen hela vägen med i serien. Samt att de nu vann Gothia Cup med endast ett insläppt mål är ett bevis på att de behöver högre upp i seriesystemet och få större utmaningar.

 

Hudene GoiF var lite oroliga inför säsongen att truppen skulle vara för tunn. De ligger nu trea, fem poäng färre än ettan samt med en match mindre spelad. Att avsluta våren med fyra raka segrar är ett bra facit och det hoppas vi håller i sig.

 

Hemsjö har tagit vara på sin sammanhållning, även visat det på planen och de nya tjejerna som kommit in i laget har levererat vilket bidragit till att de leder divison fyra, i nuläget med ett poäng, men med överlägset flest gjorda mål. Fortsätter de såhär är det nog snart äntligen dags för tjejerna att ta steget upp till division tre.

 

Alingsås KIK som bestämde sig för en nystart har bevisat att man i toppen av division fyra har att göra. Med många unga tjejer som visar framfötterna. Ligger i nuläget trea, sex poäng efter ettan, med en match mindre spelad. Kommer absolut vara med i toppen och fightas här i höst, men för deras egna skull kanske det vore bra med ett år till i fyran för att nästa år ta steget upp i trean och utan problem hålla sig kvar där.

 

Men vi har fyra till lag som fightas och kämpar i sina respektive divisioner.

 

Holmlunds IF gör sitt första år i Elitettan och sköter detta med bravur. Ett lag blandat med unga talanger och mer äldre rutinerade spelare visar att de är ett lag som spelar och ställer upp för varandra samt imponerar. Vårens sista match visar på vilket psyke laget har och håller det i sig hela hösten blir en plats på övre halvan inga problem.

 

Mitt älskade Sollebrunn är det dock lite kämpigt för just nu, inför säsongen försvann mer än halva startelvan och vi sattes i en jobbig situation. Men tjejerna kämpar på bra och här finns många unga talanger som hela tiden utvecklas och som det finns mycket fotboll i. Däremot behövs kanske en nystart just för tillfället och därefter kan vi fortsätta bygga på det potentiella vi har.

 

Södra Härene IF fick inför säsongen många nya spelare från olika klubbar och skulle se till att bli ett nytt sammansvetsat lag. Har haft lite tufft här under våren, men med två matcher mindre spelade än serieledaren ska de allt se till att hålla sig i mitten av tabellen när hösten är slut.

 

Östadkulle SK var laddade inför säsongen och dundrade på i bra fart. Första halvan såg riktigt bra ut, men sedan hände tyvärr någonting och det vände. Men tar de nu nya tag och ser till att göra en höst precis som första delen av våren blir det en plats på övre halvan.

 

……………………………

 

Hoppas ni har en fin sommar och att alla olika parter är laddade inför höstsäsongen!

 

FAKTA FELICIA WINGFORS
Födelseår: 1993.
Familj: Pappa Anders, mamma Lena, lillasyster Isabelle, lillebror Oliver.
Bor: Just nu i Spanien, sen förhoppningsvis Sollebrunn eller någonstans i Alingsås kommun.
Klubbar i karriären: Sollebrunns AIK.
Lokal favoritklubb: Sollebrunns AIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Sollebrunns AIK.

Lämna en kommentar