ANNONS:
ANNONS:

Mållöst i rond 1

Alingsås IF och IF Brommapojkarna spelade 0-0 på Gerdskenvallen i första kvalmatchen mot allsvenskan. Därmed är det ovisst inför rond två i Stockholm om en vecka.

Det var kallt men ändå fint fotbollsväder när domaren blåste igång den första kvalmatchen mot allsvenskan mellan AIF och BP. Gerdskenvallen var skådeplatsen och det var omedelbart gästande BP som tog kommandon och visade att de var laget som kommer från landets högsta serien. AIF blev tillbakatryckt och fick inte tag i bollen samtidigt som BP inte lyckades åstadkomma mer än några halvchanser i matchinledningen – och Tea Olin var stabil mellan stolparna och plockade det som kom mot henne.

Men efter en kvart kom hemmalaget allt mer i matchen. Det vanns mer dueller högre upp i banan och det gav också tid med bollen för Rebecca Cameras och övriga mittfältare som normalt sett styr spelet för alingsåsarna. Vid ett tillfälle hettade det också till rejält i BP:s straffområde, men dubbelchansen efter att snabba Alma Öberg kommit runt på sin vänsterkant och spelat in bollen gav ingen utdelning. Trots att både Oliva Sultans första skott och Frida Bremers brötande på andraläget var ytterst nära att resultera.

Mot slutet av halvleken var det återigen stockholmarna som var hetast och tyngst. Men närmare än ett skott utanför Tea Olins högra stolpe och en boll i överkant av ribban kom inte gästerna utan det var 0-0 i paus.

I andra halvlek var det inledningsvis BP som fortsatt hade mest framflyttade positioner. Men AIF försvarade sig bra och Tea Olin var fortsatt stark i luftrummet på de bollar som lyftes in i straffområdet. Men framåt hade AIF svårt att skapa lägen. Ofta var det Alma Öberg som kunde hota med sin teknik och snabbhet, men både hon och Parva Zarassi på andra kanten tog också ett stort defensivt ansvar matchen igenom.

Men 20 minuter kvar var det fortsatt mållös på Gerdskenvallen. Matchbilden var då ganska jämn och spelet böljande fram och tillbaka, även om det var tunnsått med målchanser. Inget lag riskerade särskilt mycket utan var mycket måna om att hålla nollan bakåt inför returen i Stockholm kommande helg. Möjligen att AIF i kraft av hemmaplan var det lag som visade mest desperation för att få till ett avgörande. En del fasta situationer grävdes fram och lyftes in, men hemmaspelarna kom inte rätt på bollarna i offensivt straffområde.

I eget straffområde var dock Pernilla Milton på helt rätt ställe med fem minuter kvar när hon skyfflade bort bollen på mållinjen när BP skapade sin bästa chans att avgöra det hela. Men nicken från nära håll stannade på Milton och därmed blev det mållöst i första kvalplatsen.

0-0 betyder att det är helt öppet inför resturen på Grimsta nästa helg. Bäst i AIF i lördagens match var kapten Moa Jarl, vikarierande högerback Tove Lorén, målvakten Tea Olin och framfusiga Alma Öberg. Men hela laget svarade för en defensivt stabil insats.  Kul också att en bit över 500 personer letade sig till G-vallen den här lördagen.

Lämna en kommentar