ANNONS:
ANNONS:

Måltjuven tillbaka – till hälften

Efter två år i dvala är Måltjuven tillbaka. Framåt hösten är tanken att kora traktens vassaste målskytt.

På grund av pandemin av två säsonger blivit halverade för flera av våra lokala lag. Därför nöjde vi oss under 2020 och 2021 med att endast ha en skytteliga där antal mål för de bästa målskyttarna helt sonika redovisades.

Nu är dock konceptet Måltjuven tillbaka. Ett poängsystem där ett mål i en högre division är värt mer än ett mål en lägre gör att man inte kan ösa in mål i sexan och vara säker på att vinna. Poängen räknas ut enligt följande handikappsystem:

Elitettan = Antal mål x 1,0
Division 1 dam = Antal mål x 0,9
Division 2 dam = Antal mål x 0,8
Division 3 herr = Antal mål x 0,8
Division 5 herr = Antal mål x 0,6
Division 4 dam = Antal mål x 0,5
Division 6 herr = Antal mål x 0,5

Den senaste Måltjuven som korades var Christoffer Krabbe som sopade hem tävlingen 2019. Till hösten blir det en ny lokal spelare som får ta emot pokalen från Lundgrens i Gräfsnäs.

Den minnesgode vet att det tidigare år även varit en gissningstävling där man inför säsongen kunnat gissa på vem man tror ska ta hem priset. Den delen av tävlingen tar ett uppehåll under 2022 då vi istället fokuserar på att enbart lyfta fram de lokala målskyttarna.

Givetvis kommer vi också ha en skytteliga där antalet mål värderas lika mycket oberoende av division. Vinnaren där kommer dock inte prisas, utan det är i tävlingen Måltjuven vi utser traktens bästa målskytt.

I väntan på att årets mål ska börja göras tipsar vi om att vi har alla skytteligor från 2014 och framåt i huvudmenyn här ovanför.

Lämna en kommentar