ANNONS:
ANNONS:

Målvakten på väg bort från Alingsås IF

Jonathan Ahlqvists framtid i Alingsås IF är oklar. Målvakten har i veckan tränat med Annelunds IF och kommer i december även att provträna hos Floda BoIF.
– Jag känner att jag inte riktigt får chansen i AIF och för min egen utveckling vill jag gärna spela A-lagsfotboll nästa säsong, säger Jonte, som går sista året på Alströmergymnasiet.

Det var Jontes tränare på NIU (Nationella Idrottsutbildningar) Kjell Johansson som hjälpte honom kontakta Annelund för provträning, medan det är han själv som kontaktat Floda BoIF då klubben annonserade på sin hemsida att de sökte spelare.

– Jag är nästan säker på att jag kommer byta klubb, men det ska såklart kännas rätt både socialt och spelmässigt säger Jonte, som vill få förtroende mellan stolparna högre upp än i U-lagssammanhang.

Under den gångna säsongen stod Jonte endast två A-lagsmatcher i AIF-tröjan och det var när James Clark var skadad.

– James är uttalad förstamålvakt i A-laget och han gör sällan en dålig match. Man flyttar inte så lätt på en målvakt som har en så hög lägstanivå som James, menar Jonte.

Jonte berättar vidare att relationen med sin nuvarande klubb AIF är väldigt öppen och positiv.

– Martin Hallberg har sagt att jag alltid är välkommen tillbaka om jag inte skulle trivas i min nya klubb och det känns skönt att få höra det.

Annelund känns kanske i nuläget som den mest aktuella föreningen att spela i nästa säsong.

– Det kändes riktigt bra på träningen igår, torsdag, och deras tränare gav mig mycket positiv kritik. Det är ett bra gäng som tränar med Annelund säger Jonte, som tycker att han fick bra kontakt med både spelare och tränare.

Han betonar  ytterligare en gång vikten av att utvecklas och ta klivet upp till A-lagsmålvakt.

– Jag vill utvecklas och nästa säsong vill jag spela högre upp än i U-laget.

Om det blir en ny adress för 18-åringen återstår att se, men vi kan inte vänta oss något beslut den allra närmsta tiden. Först vill han se vad Floda har att erbjuda och därefter har han sagt att han bestämmer sig. Innan försäsongen drar igång i januari har vi nog ett beslut att vänta, men i helgen drar Jonte på sig den grönvita AIF-tröjan när laget spelar Beijer Cup i Tångahallen.

Lämna en kommentar