ANNONS:
ANNONS:

”Målvrålen ska sjungas i kör”

Tove Lorén är tillbaka med en ny text. I dag med fokus på EM inför Sveriges gruppavslutning och stundande slutspel.

EM-gruppspelet börjar gå mot sitt slut. Jag tänkte därför ta er med på en liten summering av min upplevelse än så länge. Jag slänger in några tips på Sverige-gruppens sista matcher också. Eftersom mina resultattips sällan brukar stämma, så får ju ni iallafall en hint om vad ni inte ska gissa på om ni vill ha en chans att ha rätt. Jag avslöjar också vilka jag tror står som segrare i hela turneringen, och har valt att lämna Sverige utanför av samma anledning som tidigare nämnt för att inte sabba deras chanser.

Ikväll avgörs de två sista grupperna, och med tanke på tidigare resultat känns det som att det kan gå lite hur som helst. Sverige är dock klara för åttondelsfinal, men motståndet är allt mer osäkert. Jag hoppas att vi får se ett Sverige som kan spela utan pressen att kunna åka ut, vilket jag tror kan göra att de tar nästa kliv rent fotbollsmässigt. Jag vill se ett riktigt målglatt Sverige så att man får höra lite goa MÅLVRÅL från grannhusen. Då får man dock hoppas att man ligger rätt i sändningen så att vrålen hörs unisont och inte avslöjar vad som händer 10 sekunder längre fram på sin egen TV. Det fick vi bevittna i Sverige-Slovakien matchen. Svärmor hade fixat en ”ute-bio” med alla nödvändiga tillbehör, men hade inte tänkt på att Wi-Fi-mottagningen på altanen ibland var lite halvkass vilket gav oss en fördröjning. Men men, när grannarna ropade på straff och sedan mål, så visste vi ju i vart fall att det var dags att förbereda oss för att överrösta dem!

Men vi har lärt av våra misstag, och ikväll ska målvrålen sjungas i kör. Jag ser som sagt gärna många mål framåt, men samtidigt är Lewandowski och hans Polen inte alls ofarliga, så det gäller att fortsätta med det enorma lagarbetet våra gulblå hjältar har gjort defensivt i de tidigare matcherna. Mitt tips lyder 3-1 Sverige, och minst ett mål från Danielssons skalle.

Den andra matchen i gruppen avgör om Slovakien står för en av turnerings största överraskningar och därmed gör Spanien till årets flopp. Eller om Spanien lyckas sista tredjedelen och sätter några bollar i nät. Deras inledande två matcher har allt för många gånger slutat med besvikna miner efter tilltrasslade situationer som lett till målvaktens boll. Jag hade tyckt att det första alternativet hade varit roligast, men jag tror att Spanien pallar pressen och tar en trygg 2-0-seger.

Från början trodde jag att England skulle ta hem EM, men deras spel har inte varit bländande och hittills har laget fortfarande kvar stämpeln av att inte vara ett mästerskapslag. Jag hoppas dock att det vänder, och att ”Football’s coming home” – vilket förresten är en grym låt av Three Lions om ni behöver något att tagga upp med inför kommande matcher. Om de inte tar sig hela vägen tycker jag att Italien har imponerat mest under gruppspelet. Och det säger jag inte bara för att få mina italienska backkollegor DeFeo och Scavo på min sida, utan för att deras spel stundtals har varit riktigt bra. Visst, de har kanske inte haft den svåraste gruppen, och frågan är om de spelar lika underhållande fotboll mot bättre motstånd. Det blir spännande att se, så tur att slutspelet är nära. Upp till bevis Italien!

FAKTA TOVE LORÈN
Födelseår: 1998.
Familj: Sambo, mor, far och bror.
Bor: Borås.
Klubbar i karriären: Borgstena IF, Bergdalens IK, Alingsås FC.
Lokal favoritklubb: AFC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Alingsås FC.

Lämna en kommentar