ANNONS:
ANNONS:

Många rycker i Adam Axede

Det är inte bara Holmalund som är ute efter Alingsås IF:s Adam Axede. Även Vårgårda IK och Lerums IS har visat intresse för 19-åringen.

– Jag ska inte stressa fram något beslut, säger huvudpersonen.

Adam Axede

 

Redan på ett tidigt stadie tog Holmalund kontakt med AIF:s Adam Axede.

– Jag har pratat med Benny Söder och det kan nog bli ett möte med Teddy (Lucic) och Andreas Nilsson nu i november. Så vi har inte kommit så långt, säger Adam.

Traktens andra division III-gäng, Vårgårda IK, och också fattat tycke för Axede, och de parterna har träffats.

– Jag fick ett väldigt bra intryck både av klubben och Peo Häggström. De verkar sköta allting väldigt proffsigt i Vårgårda, säger 19-åringen om det mötet.

Som ytterligare ett alternativ har Lerum dykt upp. Men det faktum att laget ramlade ur division II talar emot en flytt söderut.

– Hade Lerum hängt kvar i tvåan hade det varit betydligt mer intressant. Men vi har mött dem många gånger med AIF och jag känner till dem ganska väl. Så vi får se vad som händer framöver.

Det är några tuffa veckor Adam Axede har framför sig. Han måste fatta ett beslut om sin närmsta fotbollsframtid.

– Hjärtat säger absolut att jag ska stanna i AIF, men samtidigt kanske man måste tänka på sig själv någon gång också. Jag vill verkligen något med min fotboll och det skulle bli ett steg tillbaka att spela i division 4 när man är 19 år och har spelat tre säsonger i trean. Men samtidigt har jag haft bra möten med AIF också och det känns bra med Per Krantz som ny tränare, säger Adam, som inte ska stressa fram något beslut.

– Då vill jag hellre träffa klubbarna igen och träna med dem ett par gånger. Mycket hänger givetvis på vad klubben har för målsättning med nästa säsong också.  Men jag har ju några veckor på mig att fundera och känna efter vad som känns rätt.

Ändå roligt att klubbar hör av sig va?

– Ja, det är skoj och lite smickrande. Men också ett litet kvitto på att man har gjort en bra höst i AIF.

Lämna en kommentar