ANNONS:
ANNONS:

Mariedal stod emot en halvlek

Holmalunds IF fick till slut en lätt resa i DM mot Mariedal. 3-2 efter halva matchen blev till hela 11-2 efter 90 minuter. Noterbart är att såväl Katti Ölvebo och Sofia Andersson startade matchen trots sina knäproblem.

Referatet med Jonas

Katti civil
Katti Ölvebo är igång med fotboll igen – utan korsband.

Mariedal, som lirar i division 3 till vardags, visade ingen respekt för Holmalunds IF. Hemmalaget tog ledningen med både 1-0 och 2-1, men det var ändå HIF som kunde gå till pausvila med 3-2 i ryggen. Lisa ”Töllsjö” Johansson gjorde 1-1 och 3-2 medan Antonia Ferm Sandberg höll sig framme och kvitterade till 2-2.

– Vi var stressade i första halvlek och slog mycket långbollar. Sen gjorde jag och Sofia (Andersson) var sitt självmål så vi hjälpte dem lite också, säger Katti Ölvebo.

Efter paus lobbade Nicole Fallqvist in 4-2 och Olivia Sultan följde upp med 5-2, och då var Mariedal ett slaget lag. HIF fik en behaglig resa mot slutsignalen, och vann till slut med hela 11-2. Olivia Sultan gjorde ytterligare två mål, Antonia Ferm Sandberg gjorde sitt andra och även Anna Scavo (2) och Sofia Olsson skrev in sig i målprotokollet.

– De tröttnade så klart efterhand, men vi gör det ändå bra i andra halvlek. Vi började spela och hade bättre fart på det, säger Katti Ölvebo, som alltså spelar i väntan på sin korsbandsoperation.

– Det är väl en liten chansning men det känns ganska bra faktiskt. Jag är lite instabil i närkamperna, särskilt när jag har bollen och inte ser om det kommer någon bakifrån. Så jag har lärt mig släppa bollen snabbt i alla fall, säger hon med ett skratt.

Blir det spel i division 1?

– Det får vi se. Skulle det krisa till sig med folk är det ju bra om jag är igång lite i alla fall. Det är väl lite därför jag är med och tränar nu igen.

Olivia Sultan var en av de som byttes in i paus och bidrog med sina tre mål i allra högsta grad till utskåpningen sista 45 minuterna.

– Det var lite stimmigt i början men sen kom vi in i det mer och mer. Nu är det bara att ladda om för seriematchen på lördag, säger Olivia.

Lämna en kommentar