ANNONS:
ANNONS:

Martin bjuder på sista gästtexten

I dag avslutas året med gästskribenterna på lokalfotboll.se/0322. Det är Martin Lund som sätter punkt för det hela med en text om allt från HSK-galan till den något större fotbollsgalan.

Året börjar närma sig sitt slutskede och så är det även för mig här på lokalfotboll.se/0322.

Veckorna som har gått efter mitt senaste inlägg har varit minst sagt stressiga. Vi Herrljunga SK FK brukar avsluta året med en storslagen årsfest under november månad på Herrljunga Hotell & Konferens.

Jag ihop med min bror Anders Lund, Adam Gelotte, Patrik Kvarntun och Simon Ågestedt håller till i kommittén. Vi i kommittén har i år setts i närmare hundra timmar för att få till ett så slagkraftigt schema som möjligt. Vi brukar ha ett tema under kvällen och  utöver det så läggs det till lite andra saker, givetvis i humorns tecken. Ni kan få se en liten glimt av hur vi i kommittén jobbar och vad som dök upp på #HSKgalan18 lite längre ner i fältet.

När våra timmar väl är räknade så är det dags för de seriösa priserna att ta fart. Så som Torsten Björklunds Hederspris/Årets 16-åring, Kent Ambjörnssons Minnespris & Årets HSK:are.

Apropå Årets HSK:are, vilket är det finaste man kan få som röd-blå gick i år till Robert Bengtsson.

Robert har suttit i styrelsen i 20 år och 12 år på ordförande-posten. Innan dess har likaså han tagit stegen upp till Skogslund med den röda tröjan på.

Stort tack för dina insatser i HSK, Robert. Mer välförtjänt pristagare får man leta efter!

Utöver vår gala så har ju även den klassiska fotbollsgalan gått av stapeln. Jag måste medge att jag har svårt att ta den på allvar numera. Visst alla gör fel en gång, men att blixten slår ner två gånger trodde jag inte. Guldbollen skall ges till den bästa manliga fotbollsspelaren i landet. Nog för att Sverige gjorde en helt fantastisk insats under VM i somras och allt flera spelare har tagit kliv framåt möjligen.

För mig är det ändå en gåta att Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf har blivit valda de två sista åren. Så länge Zlatan Ibrahimovic fortfarande spelar fotboll, så är han fortsatt Sveriges bästa fotbollsspelare enligt mig. Ingen har heller varit i närheten av honom de sista 10 åren i Sveriges landslag, han är på en egen nivå. Motiveringen behöver ändras, ifall att någon skall kunna slå Zlatan Ibrahimovic på riktiga grunder innan skorna ligger uppe på hyllan.

Det börjar närma sig slutet och jag skulle vilja rikta ett stort tack till dig Jonas Mökander, för att du gav mig den här chansen. Det har inte alltid varit helt lätt att få till texter som kan passa alla, men jag hoppas att någon text har varit läsvärd för er i varje fall. Jag vill tro att detta inte är det sista ni läser från mig i sport-sammanhang. Vem vet, man kanske dyker upp här igen eller på någon annan plattform.

Här set ni förresten av smakprov på vad vi roade oss med på #HSKgalan18, som jag utlovade längre upp i texten.

Avslutningsvis vill vi i Herrljunga SK FK skicka stora kramar till Alingsås FC, familj & vänner efter Cassandra Ejevad Hörnstads tragiska bortgång för ett par dagar sedan. Vi runtom kan knappt föreställa sig vad de går igenom just nu, men den lokala fotbollsfamiljen finns med er och känner sorg med er. Vila i frid Cassandra.

FAKTA MARTIN LUND
Födelseår: 1996.
Familj: Mamma Katarina, pappa Mats, syster Jenny & brorsan Anders.
Bor: Herrljunga.
Klubbar i karriären: Hudene GOIF (2001-2008), Herrljunga SK  (2008 – ?).
Lokal favoritklubb: Herrljunga SK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare & sociala medier-ansvarig för HSK.

Lämna en kommentar