ANNONS:
ANNONS:

Med FC i fokus

Så var årets sista matcher spelade. Och det blev ett dramatiskt slut på framför allt FC Alingsås kvalgrupp. 

Bredsidan

Måste så klart börja den här Bredsidan med FC Alingsås avancemang till division 5. På förhand trodde man att det skulle krävas poäng mot Tvärred/Vegby. Men det gick ju så klart lika bra med en 3-2-förlust när gruppen till slut skulle summeras. Andreas Kjellström berättade dock att FC mest fått ägna åt försvarsspel i sista matchen, så jag antar att han andades ut en del vid slutsignalen. Om han hade koll på målkvoten vill säga. För man behövde sannerligen fundera både en och två gånger innan man insåg att FC hade ett mer mål gjort än Lödöse/Nygård, och därmed vann gruppen med minsta möjliga marginal.

Om man ska se till hela säsongen är det så klart en stor framgång för den unga klubben FC Alingsås. Andreas Kjellström har lyckats få med sig gruppen, och bortsett från en eller ett par dumheter har också disciplinen varit mycket bättre den här säsongen. Förra hösten var det kalabalik i var och varannan match, medan laget nu har haft fokus på rätt saker. Har man det finns några väldigt skickliga fotbollsspelare i laget, inte minst bröderna Ramadanovic, som också gjorde var sitt mål i går.

Det är egentligen förändringen i beteendet som är det viktiga i sammanhanget. Utan den hade inte resultaten på planen kommit heller och förhoppningsvis kan FC Alingsås fortsätta på den inslagna vägen nu när belöningen kom i form av en plats i division 5.

……………………………….

För Annelund var inte söndagen lika munter. Förlust 1-2 hemma mot Kronäng innebar att degraderingen var ett faktum. I deras fall var det våren som förstörde säsongen. Med en skadelista längre än Peter Crouch gick det inte att få ihop ett division 4-mässigt gäng, och man halkade efter i tabellen. Hösten är resultatmässigt godkänd, man kan inte räkna med att ta poäng i varje match heller när truppen är mer intakt. Ska man hitta en enstaka höstmatch som kunde räddat kontraktet tror jag mest på Skepplanda borta. Den känns som den hade varit lättare att vinna än att klara kvalet, men på Forsvallen klappade Annelund igenom å det grövsta. Nu blir det till att ladda om i femman, som jag gissar att Annelund inte spelat i sedan min far av alla tränade klubben till en serieseger i divison 5. Då var namn som Johan Bengtsson, Martin Holmén och Stefan Sjöberg i början av sina karriärer, och om jag inte minns fel gjorde Martin Holmén 30 mål det året.

……………………………….

I lördags avslutades kvalet mot division 3. Den största dramatiken bjöd Borås AIK och Varberg på som vann sina respektive matcher med 9-0. Det gjorde att BAIK tog en för Västergötland ack så viktig plats i trean. Tungt för Varberg dock som skissat på att en storseger skulle räcka, men så fattades det ett par bollar trots 9-0.

För Gerdskens del avalutades säsongen med en seger. Det var faktiskt ett tag sedan GBK vann en match och det kan nog betyda en del för vintervilan att ändå få sätta en snygg punkt. Även om hösten som helhet är om inte en flopp så i alla fall ett rejält misslyckande.

Alingsås IF förlorade sin sista fajt med 1-0 mot IFK Åmål. Till skillnad från GBK är grönvitt nöjt med sin säsong och jag tycker också att en tredjeplats är klart godkänt. Sen kom formtoppen för tidigt för att de skulle vara med och hugga om det i kvalet, men å andra sidan hade de inte nått kvalplatsen om inte formtoppen kommit när den gjorde.

……………………………….

Pratade med Sollebrunns Rasmus Persson i går. Han har ju nämnts i samma andetag som Alingsås IF vid ett flertal gånger det sista året, men nu i höst har han inte haft något kontakt med Alingsåslaget.

……………………………….

Av olika anledningar kunde jag inte se någon match den gångna helgen. Ett lätt överslag visar dock att jag aldrig sett fler lokala matcher live tidigare än jag gjort i år. Då har jag ändå försörjt mig på just det i över sju år tidigare i livet.

……………………………….

Om jag får bli lite personlig kan jag berätta att jag den gångna helgen för första gången på flera månader kunde träna och få något som liknar ett svar av kroppen. Medicineringen börjar ge utslag och plana ut den fysiska uppförsbacken.

……………………………….

Hoppas verkligen att Holmalunds IF och Alingsås som stad får allt på plats kring uppflyttningen till Elitettan. Allt annat vore bedrövligt tråkigt.

……………………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar