ANNONS:
ANNONS:

”Mer intressant än vem som har snyggast tröja”

Niklas Andersson är tillbaka med en ny text. I dag skriver han bland annat om tråkigt höstgnäll och intressanta juniormatcher.

Ja vilken sommar det blev! Magiskt väder under lång tid och jag har njutit på hemmaplan då resan till staterna blev inställd för andra gången på grund av covid. Men vi har haft en fantastisk semester på hemmaplan. Alingsås är ju helt magnifikt på sommaren.

 

Italien tog EM-guldet som jag tidigt förutspådde och våran Italienska familj Stua njöt i stora drag. Grattis!!

 

Säsongen startade upp för seniorerna för några veckor sedan med buller och bång. Dom första 3 träningarna fick alla avbrytas på grund av åska och blixtar. Calle rev sitt hår men han fick styra om planeringen och det blev en del videoanalyser den veckan med spelarna. Höstpremiären i vackra Hjo i lördags var väl ingen match som går till historien men 3 viktiga poäng in på kontot är ju det som primärt är intressant på kort sikt. Sen skulle man ju vilja få det goa flödet på spelet lite oftare men det kommer om vi gnuggar vidare. Sen skulle man ju vilja ha lite mer hungriga spelare efter bolltapp. Eller så har man bara blivit en grinig gammal luttrad gubbe som har för höga krav. Ska ta en diskussion med våran slitvarg Fronken i veckan och bena ut vem som har rätt eller fel😉

 

Vi har knutit till oss ytterligare en ung spännande spelare under sommaren. Det är Hugo Svantesson som ansluter från Lerums IS. Hugo är född 03 och är en spelskicklig snabb vänsterback i grunden men kan säkerligen spela på flera positioner. Vi hälsar familjen Svantesson välkomna till Gerdskens BK.

 

När jag skriver detta är det söndag och jag ska ner till Gerdskenvallen i eftermiddag för lite möte och samtidigt passa på att kolla när vårat juniorlag möter ÖIS hemma på Gerdskenvallen. Att kunna gå ner och kolla på elitfotboll på juniorsidan i Alingsås är skoj och hoppas nu när restriktionerna har lättnat att fler fotbollsfolk i stan passar på att se några av dom bästa ungdomarna i staden.

 

Hade vart kul om det skrevs lite mer i lokal media men det kanske inte finns plats eller tid för juniorfotboll? Mycket mer intressant än vem som har snyggast tröja i staden…

 

Augusti är igång för fullt nu och snart drar våran akademi igång igen efter kort sommaruppehåll och längtar redan till alla onsdagskvällar då man kan få möjlighet att gnugga ungdomarna i vissa moment. Det som är så gott med akademin är ju att dom som kommer är nästan alltid dom som älskar att utvecklas och vill bli bättre. Brukar bli bra energi på passen då.

 

Player of the future som drog igång i våras med mängder av goa unga spelare startar upp med egna ledare efter sommaren nu och det ska bli otroligt kul att följa deras resa under hösten med 6-7 nya ledare som vi rekryterat inom föräldragruppen.

 

Många som gnäller om att nu är semestern slut och jobbet väntar. Är ju gott att vara ledig givetvis men vardagen med rutiner är underskattat i min mening. Har man ett jobb som suger så får man ju göra något åt situationen eller hålla käft och bita ihop. Gnäll är det tråkigaste som finns att lyssna på.

 

Jag älskar när allt är igång och alla bollarna i luften ska plockas ner med en go förstatouch.

 

Må väl och sköt om er!

 

FAKTA NIKLAS ANDERSSON.
Födelseår: 1975.
Familj: En förstående fru och två döttrar, 13 och 15 år.
Bor: I Alingsås bredvid Gerdskenvallen.
Klubbar i karriären: Holmalund, Sollebrunn och GBK som ung spelare. Hestrafors och GBK som ledare.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Ansvarig ledare i GBK senior och fotbollsansvarig.

Lämna en kommentar