ANNONS:
ANNONS:

Midsommarveckan är här

Vi kör igång en ny vecka med en ny Bredsida.

Alingsås FC skulle ha haft en hektiskt vecka med två matcher på fyra dagar. Men söndagens hemmamatch mot Älvsjö sköts upp på grund av covid-smitta i stockholmarnas trupp. Därför blev det bara torsdagens 2-2-match borta mot Jitex i veckan som gick. En helt okej bortapoäng att knipa, särskilt med tanke på Rebecca Cameras sena kvittering. Visst, det är treor som gör att man hakar på där uppe, men AFC har ändå en svit på sju förlustfria matcher nu.

……………

Redan i onsdags spelade Gerdsken och Holmalund 2-2 i ytterligare ett derby. Holmalund klassen bättre i första halvlek och kanske hade det räckt till seger om inte Erik Andersson snuvat HIF på en större ledning än 1-0 i paus. Sista 45 vände GBK på steken innan Holmalund lyckades rädda en välförtjänt pinne.

……………

Vårgårda är inte längre poänglöst i herrtrean. Hemma mot Tidaholms GoIF vann VIK med 4-2 och det var förstår både viktigt och härligt. Ludde Andersson årsdebuterade för sin nygamla klubb och blev en av målskyttarna direkt. Dessvärre linkade Mohammed Abdulraham av skadad, och det återstår att se hur allvarligt det är med honom.

……………

Alingsås IF hade en dyster eftermiddag borta mot Skoftebyn. Nils Björkqvist fick syna det röda kortet efter endast någon minut och på den efterföljande frisparken satte hemmalaget 1-0. Sedan rullade på för Skofta fram till 4-0 i paus och 6-0 vid full tid. Inför matchen såg jag den lite som en vägskälsmatch för vilken håll AIF skulle ta i tabellen. Den riktningen blev som alla förstår nedåt, även om det hela förstärkes av den tidiga utvisningen.

För egen del har jag varit med om en liknande historia. 1999 blev Roger ”Korren” Andersson utvisad efter 30 sekunder på Tånga hed när jag lirade i Vårgårda IK. Seriesegraren Tidaholms GoIF var obarmhärtigt mot oss tafatta hemmaspelare och vann med genanta 11-1.

Ska vi prata nutid igen fortsätter veckan med ett bytt derby i derbytrean. På torsdag åker Holmalund norrut för att möta VIK.

……………

Alingsås KIK fick bästa tänkbara start i division 2. Hela 5-0 slutade det hela, vilket var betydligt enklare och större siffror än vad jag trodde på förhand.

……………

Derbyt på Byvallen mellan Hemsjö och Vårgårda slutade med hemmaseger. 2-0 är ofta ett resultat som tyder på ett ganska jämn match men där vinnaren varit lite tyngre och vassare i straffområdena. Vet inte om det var exakt så i det här fallet, men tre gulsvarta poäng blev det i alla fall på Byvallen.

……………

Den nya kombon Sollebrunn/Långared blev helt utan poäng i sin premiär. Såg glimtar av första halvleken hemma mot Brämhult i fredags, och den stunden var det ganska jämt. Ett ribbskott från gästerna och ett par bra lägen för hemmalaget hann jag bevittna, men till slut vann alltså Brämhult med 1-0.

……………

Sverige inledde helgen åt oss på bästa sätt med tre poäng i fredags. Nu rullar EM på med avslutande gruppmatcher innan nästa steg tar vid mot slutet av veckan. Härliga EM-tider.

……………

Mitt SMSK lirar premiär i morgon tisdag när Alvhem kommer på besök. Varken trupp eller startelva är släppt, men möjligen kan mina Copa kliva in i ytterligare en säsong. För övrigt 24 år sedan jag drog på mig den röda A-lagströjan för första gången hösten 1997.

……………

I kväll drar Alingsåssexan igång med ett sina första matcher. Det betyder att tipset av den serien kommer att släppas under dagen. Efter det är det endast en serie kvar i det stora Vårtipset, och den dyker upp i morgon tisdag.

……………

Tipsen i Helgens Hetaste var inget vidare den här veckan heller. Hade KIK och Hemsjö som segrare, men i övrigt var det inte frackt – som vi säger på bondvischan.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar