ANNONS:
ANNONS:

”Mini” ordnade andra raka

Alingsås FC tycks ha varvat upp så smått. I dag kom andra raka segern, och återigen var det Lisa ”Mini” Johansson som blev tungan på vågen.
– Det känns gött nu, säger matchvinnaren efter 1-0 borta mot Ämtervik.

Senast hoppade Johansson in och gjorde tre mål sista halvtimman när AFC vann mot Skövde med 4-3. I dag fanns hon med från start, och tackade för förtroendet genom att slå in matchens enda mål mot Ämtervik.

– Jag tog en lång löpning och fick en bra boll mellan ytterback och mittback och sköt vid första stolpen, säger ”Mini” om segermålet som kom i den första halvleken.

– Vi spelade riktigt bra i första och kunde utnyttjat övertaget till fler mål. Sen i andra orkade vi inte riktigt och de hade något bra skott som Amanda (Olsson) räddade som tur var.

Nej, hur viktigt är det att ni kommit in i serien med två raka segrar?
– Klart det är viktigt, och nu känns det riktigt gött faktiskt. Vi har sex poäng och ligger inte under strecket längre i alla fall.

Med tio minuter kvar blev Lisa Johansson utbytt. Men det var inte den strulande baksidan som gjorde sig påmind.

– Nej, den känns bra. Men jag fick en del smällar av deras ytterback och till slut gjorde det ganska ont, säger hon med ett skratt.

…………………

Dagens andra lokala match spelade Vårgårda IK borta mot Ardala. Avancemang i DM låg i potten, och det krävdes förlängning för att VIK skulle besegra division 4-laget. Isac Spanedal gjorde 1-0 under ordinarie tid innan Ardala kvitterade och sedan lyckades försvara sig till 1-1 efter 90 minuter. Men i förlängningen vägre VIK tyngre och Mohammed Abdulrahman gånger 2 och redan nämnde Spanedal ordnade så att VIK till slut vann med klara 4-1.

Lämna en kommentar