ANNONS:
ANNONS:

Mjörn starkast i derbyt

Mjörn och Hemsjö lirade dagens enda lokala match. Och det blev hemmalaget Mjörn som vann det prestigefyllda derbyt med 3-2.
– En typisk derby med mycket kamp, säger matchvinnar Pontus Jarl. 

Referatet med Jonas

Mjörn vann dagens derby.
Mjörn vann dagens derby.

Efter en mållös första halvlek tog det fart i den andra. Och det var gästande Hemsjö som tog ledningen med både 1-0 och 2-1 på Bodarnevallen. Men Mjörn reste sig och lyckades både kvittera och avgöra efter att Karl Gunnevik först gjort 2-2 och sedan Pontus Jarl blivit matchvinnare med sitt andra mål för dagen.

– Riktigt starkt att vi reste oss när vi låg under. Och tidigare i år har vi inte fått med oss poängen trots att vi har spelat bra så det känns som vi var värda det här. Och Hemsjö skapade inte särskilt mycket på oss så det hade inte känts rättvist att förlora även den här matchen, säger Pontus Jarl, som tycker att det var en typisk derbymatch.

– Det smäller ju lite extra i de här derbyna och då är det också extra skönt att vinna. Så nu blir det några pilsner i kväll, säger han med ett skratt.

Hemsjös tränare Sackis Tzovas var av förklarliga skäl inte lika nöjd. Faktum är att han inte tycker att Mjörn förtjänade de tre poängen.

– Vi gör stundtals en bra match men tyvärr bjuder vi in Mjörn igen och de avgör på två fasta situationer. Dessutom tycker jag bara att Mjörn tjongar långa bollar upp mot sin stora anfallare. Även om det är division 6 det handlar om tycker jag inte att Mjörn försöker spela fotboll, och dessutom sparkade de ner våra spelare hela tiden. Men serien är lång och du kan skriva upp att vi ska ta revansch till hösten, säger Sackis Tzovas, som fick de Linus Bohlin och Hampus Järkmyr näta för gulsvart.

Sackis Tzovas.
Sackis Tzovas.

Lämna en kommentar