Mjörn upp i femman

TV: SK Mjörn spelar i femman 2020. Detta efter 6-4 mot Sandhult och två raka segrar i kvalet. Sämre gick det för Herrljunga SK som tvingas till en extra kvalmatch nästa vecka.

Mjörn var lite illa ute inledningsvis. Sandhult startade piggt och gjorde också 1-0 efter bara ett par minuter. Det målet gav boråsarna hopp om att bli kvar i femman då det krävdes en tvåmålsseger för deras del.

Det fanns också lägen till fler mål bakom Hassan Ali Jan, men efter en stunds oro började Mjörn kontrollera matchbilden allt mer. Gabriel Skarrie var nära att kvittera på en volley, men istället blev det Olle Hedlund som mycket elegant nickade in 1-1 vid den första stolpen på ett väl avvägt inlägg.

Strax därpå höll sig Ahmad Al Nis framme och bredsidade in 2-1 och när Henrik Järåsen tryckte in 3-1 med halvtimman spelad var det i princip avgjort. Halvleken avslutades med att Patrik ”Kula” Karlsson nickade in 4-1 så det var en betryggande ledning efter 45 minuter.

Det blev ännu bättre när Ahmad Al Nis gjorde dagens andra mål och satte dit 5-1 i inledningen av andra halvlek. Trots att Sandhult såg ut att ha gett upp hoppet lyckades Mjörn strula till det en del för sig sista halvtimman. En rad byten och småskador kanske störde rytmen, men det såg ändå inte så där väldigt stabilt ut när Sandhult reducerade tre gånger och var så nära som 5-4.

Men riktigt spännande blev det aldrig. Gabriel Skarrie slog behärskat in 6-4 från straffpunkten med några minuter kvar och efter andra raka segern blir det nu division 5-fotboll på Bodarnevallen under 2020.

……………

Lördagens andra lokala kvalmatch mellan Herrljunga och Tibro slutade 1-1 på Mörlandas konstgräs. Där tog Herrljunga ledningen med 1-0 genom Erik Gustavsson men efter paus kvitterade Tibro till slutresultatet 1-1. Det betyder att Tibro vann gruppen på målskillnad före HSK, som dock får trösta sig med att de blev en av de två bästa grupptvåorna. Därför väntar nu en helt avgörande match mot Fröjered, där vinnaren spelar i femman 2020.