ANNONS:
ANNONS:

”Mommo” skrev på nytt kontrakt

Mohammed ”Mommo” Abdulrahman har skrivit på för två nya år i Vårgårda IK. 
– Det var egentligen inte mycket att tveka på, säger Boråskillen.

”Mommo” kom till VIK som ett stort affischnamn – men också med en skadehistorik som gjorde värvningen till en chansning – inför säsongen 2017. Redan första året var han småskadad en del, men hann ändå med att göra 18 mål i division 2.

2018 blev inte lika lyckosamt, med fler skador, färre matcher och också klart färre mål. Det blev bara fyra fullträffar för Abdulrahman, sedan anfallskollegan Albinot Rexhepi stulit de flesta av rubrikerna under året.

Men nu är Mommo i fysisk bra form. Och trots att det fanns förfrågningar uppifrån var det aldrig nära att han lämnade Vårgårda IK.

– Klubbar från Superettan hörde av sig men det blev inget konkret därifrån.  Från division 1 var det två klubbar som var intresserade men det hade inneburit en flytt, och det passar inte mig i nuläget.

– Sen trivs jag så otroligt bra med laget och alla runt omkring i Vårgårda. Det är en jäkla fin förening helt enkelt, och detta blir mitt sätt att visa tacksamhet för allt klubben står för, säger han.

”Mommo” utesluter inte att han spelar högre upp i framtiden, och då får det gärna vara med Vårgårda IK.

– Jag fyller snart 30 så tiden börjar rinna i väg lite. Men jag gillar målsättningar och det hade varit riktigt nice att få skriva historia med Vårgårda och gå upp i division 1.

Vad säger du om årets trupp?
– Tycker vi har en riktigt bra tränarduo i Tobbe (Tobias Edenvik) och Pavel (Aso). Jag hoppas och tror att de kommer leverera något riktigt bra den här säsongen. Sen skulle vi kanske behöva en till två nya etablerade spelare, särskilt för att få lite mer kraft i defensiven.

– Men framåt ser vi starka ut och vi har många yngre spelare som tränar hårt och vill något med sin fotboll. En som inte riktigt kommit fram än är Carl Svensson, som jag tycker är en otroligt bra spelare.

För tillfället har Mohammed inga skadeproblem utan kan träna obehindrat. Så hoppas han att det förblir, särskilt efter alla tidigare skadebekymmer.

– Jag har alltid höga mål och vill leverera. I fjol var jag skadad mycket och lyckades jag inte med det. Kroppen har ställt till det för mig även tidigare i livet, men jag har blivit starkare psykisk av allt det där. Just nu känns det väldigt bra och jag hoppas att jag ska få en hel försäsong där jag kan träna långsiktigt och bygga upp mig ordentligt.

Till sist. Peo Häggström twittrade om att du är seriens bästa anfallare. Håller du med?
– Haha, jag vet inte. Jag vet att jag har kvalitéer och en frisk ”Mommo” är nog med och konkurrerar där uppe i alla fall.

Lämna en kommentar