ANNONS:
ANNONS:

NEDSLAG HOS ANNELUNDS IF

Dags för nästa stopp i Lokalfotboll på väg med Inges Bil. I dag beger jag mig till Mörlanda Sportcenter för att träna med Annelunds IF.

 

Annelund

För uppskattningsvis 15 år sedan gjorde jag ett par träningar med Annelunds IF när min far basade över laget. Sedan dess har jag endast varit åskådare på Mörlanda Sportcenter. Fram till i dag då jag parkerar bilen och tar med mig träningsväskan mot den nybyggda klubbstugan. Gabriel Holmén anländer samtidigt och det blir lite kallprat på väg mot altanen där Micael Johansson och Krille Holmén tar emot.

Det går inte att blunda för vilket lyft det nya klubbhuset har blivit. Känslan är att Annelunds IF fått en annat identitet nu när man har sitt eget näste. Nästan lite synd att anläggningen blivit division 2-mässig nu när inte laget är det längre. Men bättre sent än aldrig, och oavsett i vilken division Annelund spelar framöver kan ingen ta ifrån dem varken succéåren i division 2 eller det fräscha klubbhuset.

När den här träningen bokades in fanns det inte många lämpliga datum att välja på. Därför faller det sig så att Annlunds B-lag spelar borta den här onsdagen, och därmed blir träningstruppen lite naggad i kanten. På förhand handlade snacket om åtta-nio man, men det ramlar in ett par extra gubbar så vi blir tolv starka grabbar till slut. Detta trots att Krille Holmén vilar sin baksida som han haft känning i den senaste veckan.

Annelund

Annelund

IMG_8974

Jag beger min in i omklädningsrummet och lagledare Kristoffer Wendel har tagit fram kläder att låna. Annars är det egen väska som gäller för spelarna, men kanske blir det ändring på det när konstgräsplanen står färdig på den gamla grusplanen.

– Nu är vi först i Vårgårda hela vintern och sedan både här och på Ljungshof resten av året. När vi får konstgräs blir vi här hela tiden och då är det enklare att sköta tvätt och träningskläder. Så vi får se hur det blir i framtiden, säger ”Kika”, som lagledare Wendel kallas.

Efter ombyte samlas gänget vid planen i väntan på de sist anlända. Tobias Bayard är en av de senare, och oturligt nog har jag lyckats ockupera hans plats i omklädningsrummet. Jag ber om ursäkt för misstaget, och hoppas att ”Bayen” ska kunna släppa det hela och gå vidare i träningen.

Micael Johansson tar ton och hälsar mig välkommen innan han kortfattat förklarar dagens träning. Den tar sin början med två varvs löpning innan vi ägnar tio minuter åt den klassiska kvadraten. Min insats i kvadden är allt annat än bra, men Tobias Holmén tycker inte att jag ska misströsta.

– Vi är ju lika dåliga allihop så det är inget att haka upp sig på, säger han med ett skratt.

Snart tar en passningsövning vid där vi på ett par olika sätt flyttar bollen runt i en triangel. En bra och enkel uppvärmningsövning som passar ypperligt till en tolv man stor trupp. Efter lite stretch och vatten vankas det avslut. Jonathan Ahlqvist tar plats mellan stolparna, medan vi andra delar upp oss på tre stationer där en av oss efter några passningar ska gå på avslut. Jag får en kanonstart med ett skott upp emot krysset, men efter det dalar min kvalité medan flera andra visar motsatt kurva. Alex Forsberg och Gabriel Holmén är två av dem som gör en hel del mål, både på skotten och när vi justerar övningen så att den istället avslutas med ett inlägg mot två anfallande spelare.

Efter en rolig kvart med mycket avslut är det dags för smålagsspel. Spel tre mot tre mot ett och samma mål, men vid brytning måste man använda sig av någon av de tre väggarna innan man får gå på avslut. En för mig ny övning, men det fyller faktiskt flera syften. Dels blir den jobbig, och dels tvingas man hitta lösningar både på egen hand och med hjälp av sina medspelare. I mitt tycke är Thomas Karlsson den som glänser mest i spelet. Han har ett härligt driv i benen och tar många egna initiativ med mål som följd. För egen del blir det en kamp mot fysiken, men de stunder jag är fräsch i benen hänger jag med någorlunda i det som sker på planen. Ett nätrassel blev det från mina Copa Mundial.

Mot slutet av spelet mörknar det på snabbt men Micael kör på de nio matcherna som var planerade. Efter det väntar lite ”snabba fötter-träning” vid sidan av planen innan det hela över. Det blir samling vid båset igen och laget till helgens match tillkännages.

Jag får låna tio sekunder och förkunnar att Thomas Karlsson får tröjan som träningens spelare. När det blir tal om videointervju ryggar Karlsson dock undan, men till slut ställer han upp på en minut framför kameran. Jag tackar både för det och för hela besöket, och önskar lycka till i slutet av serien innan jag början vandra mot bilen. Konstaterar för mig själv att Annelunds IF är en förening jag nog skulle trivas ganska bra i. Nackdelen är att den ligger så långt från Stora Mellby bara.

Annelund

Krille Holmén vilade sin baksida.
Krille Holmén vilade sin baksida.
Robban Holmén körde rehab.
Robban Holmén körde rehab.
Christian Viitala.
Christian Viitala.

KORT FAKTA

Vad: Träning Annelunds IF.
Var: Mörlanda Sportcenter.
När: Onsdag 16 september.
Väder: 13 grader, vindstilla och lite fukt i luften. Det enda som går att klaga på är att mörkret kom snabbt mot slutet av träningen.
Mottagande:  Mycket bra. Tränarparet hälsade i hand och många spelare morsade glatt. Dessutom servade lagledare Kristoffer Wendel med träningskläder att låna.
Träningsupplägg: Kvadrat, passningsövning, avslut och spel. En rolig träning med andra ord.
Träningsplanen: Mörlanda Sportcenter håller bra klass. Kanske för att A-laget endast tränar där sista träningen före hemmamatch. Annars är det Ljungshof för hela pengen.
Spelarservicen: Kaffe, frukt och kanelgifflar fanns att tillgå. Vad det gäller träningskläder är det egen väska som gäller, främst för att träningsställe skiftar så pass ofta.
Han skötte snacket: Ingen solklar vinnare här. Tobias Holmén hördes kanske mest, men han var långt ifrån ensam om att prata.
Omklädningsrummet: Stort och bra och endast några meter från träningsplanen. Dessutom högklassiga duschar.
Min egen insats: Efter en tung start i kvadden arbetade jag mig så sakteliga in i träningen. Passningsövningen gick fint och på avsluten blev det ett par nätrassel, innan spelet tre mot tre mest blev en fysisk pärs.
Träningens snackis:
Helgens arbete med Mörlanda Marknad. Om jag förstod det hela rätt är tivolit den sämsta arbetsuppgiften.
Träningens spelare: Thomas Karlsson fick tröjan för sina kvicka fötter och sina många initiativ under smålagsspelet.
Träningens mest oberäknelige: Julien Spielau. Det känns som det kan hända vad som helst när han har bollen.
Träningens maskot:
Lagledare Kristoffer Wendels hund kändes som en i gänget hela träningen.
Träningens sämsta köp:
Krokarna att hänga handduken på i duschen. Fyra av fem har gått av.
Träningens utredning:
Tog tillfället i akt att fråga Tobias Andersson varför han kallas för Åke. Det enkla svaret var att det en gång var tre Tobias i samma lag och att han heter Åke i andranamn. Sedan dess kallas han Åke i Annelunds IF – men Tobias på alla andra ställen.
Träningens instruktion:
Micael Johansson förklarar en övning: ” Försök att inte slå den så rakt, utan lite rakare.” Finns inget att missförstå där inte.
Träningens miss:
Utan att tänka mig för tog jag Tobias Bayards krok i omklädningsrummet. Någon som enligt Tobias Holmén hämmade ”Bayen” under hela träningen.
Träningens fräschaste:
Klubbstugan med både samlingsrum, omklädningsrum och altan med kiosk lyser klass rakt igenom.
Träningens närmaste: Micael Johansson visade upp en spelbong där GIF Sundsvall kostat honom en vinst på över tio lakan. Av flinet på många andra att döma var det inte första gången tränaren visade upp ett kvitto som nääääästan gav storkovan.
Träningens prioritering: Den här veckan tränar Annelund två gånger istället för tre. Anledning? Elfsborg möter Blåvitt på torsdag. 

Vovven höll sig framme hela träningen. Här är det Thomas Karlsson som tar sig tid för "maskoten".
Vovven höll sig framme hela träningen. Här är det Thomas Karlsson som tar sig tid för ”maskoten”.

 

Nära för Micael Johansson.
Nära för Micael Johansson.

 

Varför kallas han Åke?
Varför kallas han Åke?

Lämna en kommentar