ANNONS:
ANNONS:

Nicole om sin sommarturné

Nicole Fallqvist skriver i dag om sitt bästa fotbollsminne från sommaren 2013.

Inom fotboll är det mycket konkurrens på olika sätt, oavsett vilken nivå det handlar om. Min fråga är om det går det att hitta olika samarbetsformer med sina motståndare för att utvecklas?

Själv har jag ett av mina absolut bästa fotbollsminnen tack vare fyra fotbollstränare från Skepplanda och Lödöse/Nygård. Det började med att jag fick ett samtal på hösten 2012, en inbjudan till Ranrike ALS. En alliansförening som skulle ut på fotbollsturné under sommaren 2013. Självklart tackade jag ja till detta och det är absolut inget jag ångrar.

Vi blev ett lag med 20 spelare och fyra fotbollstränare från totalt sju olika fotbollsföreningar. Jag och fem andra tjejer från Alingsås-området, resterande från trakterna runt Lilla Edet.

Allt började med ett möte där vi skulle få höra hur planeringen såg ut. Innan sommaren skulle vi spela ihop oss och lära känna varandra, allt för att det skulle gå så bra som möjligt under sommaren. Första gången vi spelade tillsammans var en inomhuscup i Malmö och det slutade med guldmedalj för vår del. Jag minns att vi spelade riktigt bra fotboll och med tanke på att det var första gången vi spelade ihop kändes det extra bra efter finalen, som vi vann med 3-1.

På våren gjorde vi några få träningar och ett par träningsmatcher innan det var dags att åka söder ut.

Den 5 juli 2013 var det äntligen dags. Vi samlades på en parkering i Skepplanda och bussen började sakta men säkert rulla mot Spanien med Barcelona som slutdestination. Vi skulle spela Copa Cataluna, en av Spaniens största ungdomsturneringar. En 25 timmar lång bussresa hade vi framför oss, vilket var otroligt roligt då vi inte kände varandra så bra. Blev mycket skratt och gött snack.

Vi skulle vara i Barcelona en vecka, bo på hotell och spela matcher varje dag. Det var sol, 34 grader varmt och fantastisk lagkänsla som inte går att jämföra med något annat. Vilket resulterade sig i spelet då det blev guldmedalj efter en jämn final där vi till slut vann med 1-0. En helt magisk känsla.

Dagen efter väntade den 25 timmar långa bussresan hem. Vi hade lärt känna varandra bättre och med tanke på guldet så var det ingen tråkig bussresa. Vi kom hem till Sverige sent på kvällen och dagen efter hade vi tidig samling eftersom vi skulle spela Gothia Cup.

Vi förlorade första matchen i Gothia och jag tror att det syntes tydligt att det var många trötta ben och huvuden. Vilket inte var så konstigt. Däremot gick det bättre och bättre även i Gothia och vi tog oss till final i B-slutspel. Efter en nervös straffläggning slutade det med guldmedalj för vår del.

Efter en veckas spel i Gothia Cup skulle vi avsluta turnén i Danmark för att spela Dana Cup. I Danmark åkte vi ut i åttondelsfinalen, A-slutspel. Efter Dana Cup hade vi spelat närmare 20 matcher på cirka tre veckor och det slutade med två guldmedaljer och en åttondelsfinal. Nu när jag tänker tillbaka på den tiden är jag mäkta imponerad över samtliga deltagare i Ranrike ALS, spelare som ledare. Att få ihop en bra grupp där alla trivdes med alla, bra fotbollsspel och inte en sekund där vi hade tråkigt är riktigt starkt jobbat. Stort tack säger jag till dåvarande tränarna Tomas, Jonas, Bert och Henrik för att jag fick möjligheten att delta på denna fotbollsturné. Något jag sent kommer att glömma.

Syftet med detta projekt var att utveckla tjejer som ville satsa på sin fotboll. För att kunna genomföra ett så här omfattande projekt krävs riktiga eldsjälar och min erfarenhet är att det blir minnen för livet för alla som hade förmånen att delta. Jag önskar att alla fotbollstokiga tjejer och killar får chansen att uppleva en liknande sommar.

Må bäst!     

På översta bilden firar Nicole Gothia cupvinsten tillsammans med Maja Steenari (Alingsås KIK), och på de nedre två ses hela det ihopsatta laget.

FAKTA NICOLE FALLQVIST
Födelseår: 1996.
Familj: Lillebror Emil, storebror Robin, mamma Annika och pappa Thomas.
Bor: Hemma med familjen centralt i Alingsås.
Klubbar i karriären: Holmalunds IF, Alingsås KIK och nu Alingsås FC.
Lokal favoritklubb: Alingsås FC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Är för tillfället långtidsskadad, men har en plats i nybildade Alingsås FC:s A-lag. Även assisterande tränare i AFC Akademi.

2 svar på ”Nicole om sin sommarturné”

Lämna en kommentar