ANNONS:
ANNONS:

Nicole sätter punkt med ett sista inlägg

Nicole Fallqvist rundar av sin säsong här på lokalfotboll.se/0322 med att sammanfatta året som varit för de klubbar som ligger henne varmast om hjärtat. 

Säsongen 2018 börjar närma sig slutet för samtliga lokala fotbollslag. Jag tycker alltid det känns tomt när säsongen är över, även om det till en början kan vara ganska skönt. Helt plötsligt finns det tid för att göra något annat.

Eftersom jag tillhör föreningen Alingsås FC vill jag kort sammanfatta året och säsongen som varit för vår del. Först och främst är vi i AFC oerhört tacksamma för att vi har fått en plats att vara på. Alingsås IF tog emot oss med öppna armar inför säsongen och ingen var gladare än vi. Att få träna och spela matcher på Mjörnvallen är helt fantastiskt då jag tycker att den anläggningen har precis allt som behövs. Så återigen, TACK Alingsås IF. Jag hoppas ni förstår vilken tjänst ni gjort oss, vi är evigt tacksamma.

Resultatmässigt hamnade vi på en fjärde plats med totalt 39 poäng. Tolv vinster, tre oavgjorda och sju förluster. Med facit i hand tycker jag att detta är helt okej för att vara första året som nystartad förening med ny tränare, nytt lag och ny plats. Dock uppnådde vi inte målet som var att hamna topp tre men jag är helt övertygad om att vi snart är tillbaka i elitettan igen. Det långsiktiga målet är att vi skall spela fotboll på elitnivå. Det har förmodligen inte undgått någon att Mikael Proder är tillbaka i den lokala fotbollen. Att han säsongen 2019 blir den nya huvudtränaren för Alingsås FC och förhoppningsvis kan få upp laget till eliten igen.

Utöver Alingsås FC så finns det några andra lokala föreningar som ligger mig varmt om hjärtat som jag tycker om att följa. Alingsås IF, Alingsås KIK, Gerdskens BK, Holmalunds IF och Hemsjö IF är några av lagen jag följt under säsongen som varit. Har försökt kolla så många matcher som möjligt live men oftast har det krockat med mina egna matcher och då har twitter och lokalfotboll varit till stor hjälp.

Hatten av för Alingsås IF som gjorde en kort visit i division 4. Jag gratulerar er till seriesegern och spel i division 3 kommande säsong. Alingsås KIK hamnade på en femte plats i division 3. Ett fantastiskt bra resultat för att vara nykomlingar.

Gerdskens BK och Holmalunds IF som också spelat i division 3 har levererat två derbymatcher där Gerdsken slutat som vinnare i båda omgångarna. I tabellen hamnade Gerdsken på en fjärde plats och Holmalund på en sjunde plats. Hemsjös damer åkte tyvärr ur division 3 medan herrarna hamnade på en sjunde plats.

Detta är mitt sista inlägg här på lokalfotboll och jag hoppas ni har haft trevliga lässtunder. Jag tackar Jonas Mökander för förtroendet som gästskribent under 2018, det har varit ett nöje att få dela mina tankar, funderingar och minnen som fotbollen innehåller.

Jag önskar samtliga lokala lag ett stort lycka till säsongen 2019.

Må bäst!

FAKTA NICOLE FALLQVIST
Födelseår: 1996.
Familj: Lillebror Emil, storebror Robin, mamma Annika och pappa Thomas.
Bor: Hemma med familjen centralt i Alingsås.
Klubbar i karriären: Holmalunds IF, Alingsås KIK och nu Alingsås FC.
Lokal favoritklubb: Alingsås FC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Är för tillfället långtidsskadad, men har en plats i nybildade Alingsås FC:s A-lag. Även assisterande tränare i AFC Akademi.

Lämna en kommentar