ANNONS:
ANNONS:

Nu är vi igång

I den här Bredsidan blandar vi högt och lågt från det som hänt i den lokala fotbollen de senaste dagarna.

Bredsidan_Inges_2

Jag var på plats för att se Holmalund mot Limhamn/Bunkeflo i lördags. Det blev ett dystert slut på matchen med det sena segermålet, och det hade självklart varit mycket lättare för HIF att ladda om efter ett kryss än efter en hedersam förlust. Men – trots allt – finns det vissa bitar att ta med sig från premiären. Holmalund gjorde två mål framåt och skapade en del chanser utöver det. Det betyder att laget har offensiv spets att såra de bästa lagen i Elitettan. Och i första halvlek, bortsett från första tio som var lite stirriga, spelades ett kompakt försvarsspel som såg ganska stabilt ut. Det betyder att HIF har defensiv kraft att stå emot de bästa lagen i Elitettan. Med andra ord finns det en bra grund att bygga vidare på även om det inte blev poäng i lördags.

……………….

Jag tycker att HIF gjorde ett bra försök till att skapa ett evenemang av premiären. Tränarintervjuer före match, intervju med kommunalrådet i paus, och en del andra jippon under matchens gång. Dessutom höjer den nybyggda läktaren statusen med flera procent, så att Brogårdsvallen är en arena som håller för Elitettan blev tydligt.

……………….

Heather Williams är en spelare som kommer tillföra mycket. Med sitt driv och sin styrka såg amerikanskan väldigt amerikansk ut i sin spelstil, och var HIF:s klart bästa spelare. Det enda man kan klaga på är att hon inte lyckades näta på något av de två frilägen hon hade under matchen.

……………….

Sofia Andersson har lirat och gjort mål i allsvenskan. I lördags fick hon 90 minuter på bänken. Det säger lite om konkurrensen i Holmalunds IF.

……………….

Jessica Julin tror jag betyder mer för Holmalunds IF än vad som kanske syns i själva spelet. När jag gick runt planen och fotade i lördags hördes hennes stämma så gott som hela tiden när hon styrde sina medspelare och försökte sprida ett lugn i laget.

……………….

Det var lite oklarheter kring den spelare i Limhamn/Bunkeflo som avgjorde matchen. Hon fanns inte med i laguppställningen, och ingen visste egentligen vad som hade gått fel. Jag gick in till domaren och frågade, och det visade sig att spelaren i fråga helt enkelt tagit fel tröja när hon byttes in. Men hon fanns med på laguppställningen – om än med en annan siffra – så några skrivbordspoäng till HIF blir det inte tal om.

……………….

Gerdskens BK åkte till Skene och förlorade med 1-0, och efteråt var Niklas Andersson inte speciellt imponerad av sina mannar. En gåta att underprestera så rejält i en premiär, och så klart en väldigt jobbig start för GBK. Man kan väl säga att 2016 började där 2015 slutade. Med missade chanser, halvdana insatser och uteblivna segrar.

……………….

FC Alingsås vann sin historiska första match i femman. Lagkaptenen och klubbens ordförande Ibis Ramananovic avgjorde det hela med matchens sista spark. Imponerande, och viktigt att vinna lite i början för en nykomling.

……………….

Vårgårda fick en bra start när man vann mot senaste årens antagonist Falköping. Men det satt hårt åt, även om det inte spelar någon som helst roll hur det det såg ut. Tre poäng var det viktigaste. Här kan ni läsa DOKUMENT VIK från förra veckan.

……………….

I samma serie vann Holmalunds herrar med 1-0 borta mot Tidaholm. En fin skalp, och kanske kan vi våga tro på två lokala topplag i herrtrean. Tydligen ska Anthon Gustavsson ha skadat axeln, och blir han borta länge är det så klart tråkigt för både honom och för Holmalund.

……………….

Alingsås IF vann så där klart och övertygande som alla grönvita hoppades på. Både sättet som matchen genomfördes på och eftersnacket med Per Krantz vittnar om att både han, laget och föreningen verkligen vill upp i division 3.

……………….

Jessica Julin, Noora Matikainen, Caroline Berling, Sandra Augustsson och Heather Williams. Det är många nya ansikten i Holmalunds startelva jämfört med den i kvalet mot Nyköping i höstas. Plus då Alice Eliasson och Amalia Arvidsson som inte spelade hela förra säsongen med HIF. Här nedan kan du titta närmare på hela startelvan så att du får koll på alla spelare.

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar