ANNONS:
ANNONS:

Nu drar det igång på allvar

Kommande helg drar merparten av våra lokala lag igång med seriespelet. Vi har samlat några av de hetaste matcherna på en sedvanlig fredagslista.

Södra Härene – Tomten
Serie: Division 6 Falköping.
Kommentar: Två lag som tippas på den undre halvan drabbar samman i premiären och detta blir en första fingervisning om hur årets Södra Härene står sig i konkurrensen. Tomten har enligt uppgift fått ett litet uppsving efter en tamt 2017, men Hära har god segerchans i mina ögon.
Tips: 4-2.

Qviding – Alingsås FC
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Efter premiärförlusten skulle AFC behöva en trea här för att få lite vind i seglen. Qviding som kryssade i sin premiärmatch håller jag som ett något sämre lag än AFC, men samtidigt gäller det för bortagänget att komma upp i nivå för att vinna här.
Tips: 0-2.

SAIK/SMSK – Ulricehamns IFK
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Efter mitt tips med Ulricehamn på undre halvan har flera röster höjt ett varningens finger för detta lag. Kanske har jag också underskattat Ulricehamn något, men nu får jag löpa linan ut och tippa hemmaseger här. SAIK/SMSK skulle självklart må bra av en premiärseger, och som sagt borde självförtroendet vara bra efter fjolåret.
Tips: 4-3.

Alingsås IF – Gällstad FK
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Första hemmamatchen för AIF som på intet sätt briljerade i premiären. Kanske att det lossnar mer framåt här? Oavsett svaret på den frågan tror jag på tre grönvita poäng.
Tips: 3-1.

Holmalunds IF – IFK Falköping
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Falköping föll med uddamålet mot seriefavoriten LFK i premiären medan Holmalund gjorde en slät figur borta mot Tidaholms GoIF. Ska mitt serietips slå in bör jag hålla gästerna som favorit här, och får inte HIF bättre fart på grejerna framåt än sist tror jag Falköping tar hem det här.
Tips: 1-2.

Vårgårda IK – IFK Uddevalla
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Första matchen med Tobias Edenvik som tränare för VIK, som kanske också får tillbaka någon av de skadade spelare. Får man det har man absolut poängchans här, även om jag håller Uddevalla som ett bättre lag i grund och botten. Men kanske att Edenvik har lyckats gjuta mod och energi nog i truppen för ett kryss, även om tvåan blir mitt utgångstips.
Tips: 1-3.

Säven/Hol – Vedum
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Förmodat toppmöte direkt när Anders Hindström gör sin första seriematch som tränare för Säven/Hol. Försäsongen har väl inte varit direkt bländande, men jag tror att Säven/Hol höjer sig något nu när det blir spel om poäng. Om det räcker till seger är jag inte övertygad om, så jag drar till med ett kryss i denna vidöppna fajt.
Tips: 3-3.

Kinnarp/Slutarp – Annelunds IF
Serie: Division 6 Falköping.
Kommentar: Ingen helt lätt premiär för ett favorittippat Annelund. Hemmalaget kommer säkerligen ta en och annan skalp under året, men om AIF kommer upp i normal standard bör det räcka till tre poäng och perfekt start på säsongen.
Tips: 2-5.

Östadkulle – Bergdalen
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Upp till bevis för nya ÖSK som förstärkt i vinter och gjort en stabil försäsong. Bredden och rutinen finns, nu ska det bara bevisas att även spetsen finns i gänget på Lenavallen. Bergdalen är svårspelat, men håller ÖSK som knapp favorit här.
Tips: 3-1.

Lämna en kommentar