ANNONS:
ANNONS:

Nu gäller det att stå distansen ut

Efter några dagar stiltje i den lokala fotbollen är det dags för alla lokala lag att ladda om efter midsommar och avsluta vårsäsongen på bästa sätt.

Många lag lirade omgångens match mitt i veckan innan midsommarhelgen. Därifrån kan vi bland annat berätta om Alingsås IF:s islossning och trendbrott när man körde över IFK Trollhättan med hela 6-1. Nu lär man köra övre jumbon Brämhult på fredag och sedan gå på sommaruppehåll med en division 3-plats i badshortsen.

…………………..

Vårgårda IK hade inte samma fina onsdag. Borta mot FC Trollhättan gjorde man en slätstruken insats och föll med hela 7-0. Nu är marginalen ner till nedflyttningsplats endast en poäng och dessutom väntar Örebro Syrianska och Karlstad BK i de två återstående vårmatcherna. Hårda bud på Tånga.

…………………..

Alingsås FC tog femte raka segern just före midsommar. Hetast av alla var – som vanligt – Lisa ”Mini” Johansson som satte dit tre nya baljor. Sicken vårsäsong hon har gjort.

…………………..

Sebastian Sannestål blev målskytt när Holmalund fick 1-1 mot serieledaren Tidaholm. Viktigt att studsa tillbaka i prestation efter det svaga derbyt på G-vallen.

…………………..

Södra Härene ångar på bra i Falköpingssexan när man tog en ny seger i torsdags. Nu på torsdag väntar dock tuffast möjliga motstånd när man åker för att möta Annelunds IF på Mörlanda Sportcenter.

…………………..

Det är bara en av många veckomatcher som väntar de närmsta dagarna. Efter midsommarhelgen är måndag- och tisdagsmatcher standard och så är det även den här gången. Gerdskens BK bortaspelar redan i kväll mot jumbon IFK Skövde och jagar där tre poäng för att haka på i toppen. Vidare spelar SMSK toppmöte med Wargön och i Boråssexan är både Hemsjö och Mjörn i farten.

I damtrean lirar Alingsås KIK hemma mot Göta medan SAIK/SMSK åker för att möta omöjliga serieledaren Ulricehamn. Och i fyran ska ÖSK hämta tre poäng i Åsaka för att befästa sin serieledning.

…………………..

I morgon fortsätter de tunga matcherna att dugga tätt. IK Frisco lirar seriefinal i division 2 mot Falköpings KIK och har där chansen att ta död på den lilla spänning som finns kvar i den där toppstriden. Tisdagen bjuder även på flera matcher i 0322-femman, och där sticker derbyt – och streckmatchen – mellan Herrljunga och Östadkulle ut lite extra. Även grannderbyt mellan Nossebro och Sollebrunn har stor betydelse för tabellen medan Säven/Hol behöver tre pinnar mot Bollebygds/Olsfors för att ha fortsatt hugg på kvalplatsen.

…………………..

Framåt veckoslutet drar matcherna på i full gas igen. Med andra ord har en grym fotbollsvecka precis startat, det syns om inte annat på antalet annonser i vänsterspalten här intill. Och då ska vi även försöka klämma in så många VM-minuter som möjligt mellan alla lokala fajter också, så nu gäller det att planera sin tid.

…………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar