ANNONS:
ANNONS:

Nu går vi in i sista månaden

Vi kör igång veckan med en Bredsida.

Så är vi inne i september och det är för de allra flesta lagen bara en knapp månad kvar av säsongen. Alingsås FC trummar på några veckor ytterligare, liksom de lag som ställs inför ett ovisst kvalspel. Kval är fint ändå – när vi kommer så långt!

…………

Alingsås IF var ytterst nära att ruska liv i guldstriden, men Skövdes kvittering i slutminuterna avgjorde högst sannolikt striden om seriesegern. Ändå skönt att få med sig en bra prestation mot ett bra lag, det kan vara något att bygga vidare på inför kommande kvar. För ja, nu kan vi nog räkna med förlängd säsong för AIF om inget konstigt händer.

…………

Gerdsken ser inte ut att gå mot en förlängd säsong – vilket är positivt för deras del. Krysset borta mot Skoftebyn var viktigt för att hålla avståndet nedåt, och nu bör det kunna bli en slutfas utan kniven mot den gulsvarta strupen.

…………

Holmalund tycks trivas med sin kniv mot strupen. I bottenmötet med Trollhättan blev det seger efter att evigt unge Patrik Elmander stött in 3-1 och spikat slutresultatet. Dessförinnan gjorde Alfred Johansson både 1-0 och 2-0 och var kanske den stora segerorganisatören. HIF upp på kvalplats och det är ju bättre än vad det har sett ut på väldigt länge. Till helgen väntar ny streckmatch mot Skoftebyn, så bara att fortsätta på den inslagna vägen.

…………

Vårgårda fick inte till det hemma mot Åsarp/Trädet utan föll med 4-2. Fyra insläppta hör inte till vanligheterna för årets VIK – som i och med förlusten och AIF: s poäng i Skövde vinkade adjö till chansen att blir tvåa.

…………

Frisco tog sannerligen sin sista chans. 6-0 hemma mot Råda ger hopp om fortsatt kontrakt, även om Frisco fortsatt slår rejält ur underläge i den kampen.

…………

Alingsås KIK var nära att få med sig poäng från mötet med Lerum. Nu blev det torsk med 2-1 på bortaplan – men det spelar ju mindre roll för KIK:s tabellposition.

…………

I damfyran blev två av tre lokala matcher inställda. De enda som kom till spel var Hemsjö och efter att Lisa Molin kvitterat till 1-1 rann det i väg rejält år andra hållet. Arentorp/Helås vann till slut med hela 7-1.

…………

I femman tog Mjörn tre tunga poäng borta mot Trollhättans IF. Paul Carter avgjorde det hela med sitt 2-1-mål, och nu ser det bättre ut i kampen om nytt kontrakt.

Östadkulle föll hemma mot serieledaren Wargön med 3-1. Inget svagt resultat på ett sätt, men ändå är det ju poäng som behövs. Frågan är om inte sista vagnen mot nytt kontrakt lämnar perrongen kommande helg i matchen mot Lödöse/Nygård. Vi får se om ÖSK hoppar på den vagnen.

…………

I den andra parallella serien tog Annelund en hyfsat stark pinne borta mot Grolanda/Floby när Gustav Carlsson broderade in en frispark till 1-1. Hade dock behövts en trea för att fånga chansen att nå kval mot division 4.

Herrljunga tilldömdes tre straffar hemma mot Skultorp. Tobbe Holmén satte två av dem, och ordnade därmed segern med 3-2. Check på nytt kontrakt för HSK. Nu väntar ett derby kommande helg där HSK behöver vinna för att komma upp på samma poäng som Annelund och skapa en riktigt fin höstduell om att bli årets storebror i Herrljunga kommun.

…………

Alingsås City vann toppmötet med Sparsör utan någon som helst dramatik. 9-0 slutade det hela och därmed återstår det tre lag i toppstriden. City trea efter BAIK och Brämhult.

Hemsjö och Spark lever sina liv i mitten respektive botten av samma tabell. Spark var nära att få med sig en pinne från mötet med Sandhult, men när det äntligen blev tre mål framåt ramlade det in fyra bakåt. Surt sa räven. Hemsjö åkte till Hedared och fick med sig 3-3 hem i den gulsvarta trunken.

…………

Södra Härene brände sista chansen när det blev torsk med 3-0 borta mot Hjärtum. Nu krävs det nog full pott på de tre sista matcherna för att ha någon chans på andraplatsen för Springs gämg.

Strax bakom Hära tycks Sollebrunn ha fått upp ångan rejält. I helgen blev det seger mot Frisco med hela 7-2 – och nu har SAIK chansen att sluta topp fyra om formkurvan håller i sig.

Redan i onsdags besegrade mitt SMSK Frisco med 3-1 hemma på Brynet. Bröderna Hedén var still going strong (om än lite långsammare), även om matchens lirare tveklöst var Friscos burväktare Jonathan Blomberg. En straffräddning och en hel del annat gjorde att Frisco var målmässigt med i matchen fram till det absoluta slutskedet när hemvändaren Linus Dahlman nickade in 3-1.

…………

Spackling, slipning och allmänt hemmafix. Det stod på min helgagenda den här gången. Det är tydligt att renovering tar en del tid som annars kunde ha lagts på att se lokal fotboll.

…………

Tabellsidan för den som undrar hur våra lokala lag ligger till. 

…………

Alingsås FC hade spelledigt i helgen. Och tur var väl det med tanke på att det vankas DM på onsdag, elitettan på lördag, Svenska cupen nästa onsdag och sedan elitettan igen. Kan vara en avgörande period som väntar.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Nu går vi in i sista månaden”

  1. Kan meddela att det i damfyran spelades två matcher. ÖSK/SHIF var i Trollhättan i fredags kväll och mötte serieledarna. Resultatet var väl inget att hänga i julgranen för vårt lokala lag dock.

    Svara

Lämna en kommentar