ANNONS:
ANNONS:

Nu ska Alingsåssexan avgöras

Vi firar in helgen med en lista.

Alingsås City – Sparsör
Serie: Division 6 Alingsås.
Kommentar: En något haltande tabelltopp till trots så vågar jag påstå att detta är matchen som avgör Alingsåssexan. City är tre poäng efter, men med en match mindre spelad och en rejält mycket vassare målskillnad. Förutsatt att de båda överlägsna lagen går fullt i övrigt behöver City alltså en kryss här för att sluta före Sparsör. Men det var boråsarna som vann vårens möte som enligt rapporterna var ganska hetsigt, så det är säkerligen mycket prestige i luften här. Vore roligt om City får revansch, och kommer City till spel med bästa laget bedömer jag det som att chansen till tre poäng är god.
Tips: 3-2.

IFK Uddevalla – Vårgårda IK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Serieledaren åker för att möta bottenlaget Uddevalla. Kan låta enkelt, men jag tror det krävs en fullfjädrad insats för att ta alla tre poäng här. Men VIK ska ändå vara favorit här så utgångstvåan känns ganska given.
Tips: 1-3.

Rössö – Alingsås IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: Bottenlaget Rössö ska inte behöva bli några problem för AIF – även om de gröna fick kriga och vänta länge på Pernilla Miltsons avgörande förra veckan. Full påkoppling krävs, men seger ska det bli vid nio av tio tillfällen.
Tips: 0-3.

Hemsjö – Annelund
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Derby i damtrean där gästerna Annelund är klar favorit på förhand. Frågan är om Hemsjös defensiv står pall här? Jag är lite tveksam – och tippar därmed bortaseger.
Tips: 1-5.

Alingsås IF – Åsarp/Trädet
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Snudd på måste match för AIF. Dels för att haka på i toppen och dels för att skaka av sig de två raka förlusterna. Laget är fortfarande lite skadeskjutet, men jag måste tror på att grönvitt löser det här.
Tips: 3-2.

Sandared/Sjömarken – Gerdskens BK
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Alla matcher är viktiga om GBK ska kunna smita förbi Skepplanda i toppen. Men den här matchen är lite lurig, och naturgräset talar inte för bortalaget. Men jag bedömer att GBK har en högre högstanivå, men som ofta med en ung trupp kan det vara lite svårt att plocka fram den match efter match. Men jag väljer att tippa med hjä’rtat och tror på GBK.
Tips: 1-3.

Holmalund – Fristad
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Hemmamöte med halvt avsågade jumbon Fristad. Här tror jag HIF tar en ny seger av bara farten efter triumfen senast mot Trollhättans FK.
Tips: 3-1.

Lämna en kommentar