ANNONS:
ANNONS:

Nu ska det avgöras

Ännu en helg. Och ännu en avgörande lista.

Södra Härene – Hedared
Serie: Kval till division 5.
Förutsättningar: Andra matchen i gruppen som även innehåller Våmb. Gruppvinnaren är garanterad en plats i femman nästa säsong medan även tvåan kan få en möjlighet, beroende på hur många platser som blir lediga efter kvalspel mot högre divisioner. 
Kommentar:
7-0 i baken förra helgen för att SHIF måste vinna stort här för att ha chansen. Det tror jag inte att man klarar, och frågan är om man lyckas ladda om tillräckligt för att vinna alls?
Tips: 2-2.

Mjörn – Källby
Serie: Kval till division 5.
Förutsättningar: Andra matchen i gruppen som även innehåller Arentorp/Helås. Gruppvinnaren är garanterad en plats i femman nästa säsong medan även tvåan kan få en möjlighet, beroende på hur många platser som blir lediga efter kvalspel mot högre divisioner. 
Kommentar:
Kryss i första matchen ger ett hyfsat utgångsläge här. Men Mjörn måste sannolikt vinna för att chansen till nytt kontrakt i femman ska leva vidare. Ruskigt svårtippat efter Mjörn halvknackiga säsong, men jag väljer att gå på hjärtat och ge Mjörn tre poäng i tipset.
Tips: 3-2.

Skara FC – Hemsjö
Serie: Kval till division 3.
Förutsättningar: Gruppen innehåller även Skara FC och Mariestads BoIS U. Gruppvinnaren har en plats i trean 2021 – men det kan också dyka upp fler platser att fördela. 
Kommentar:
Efter förlusten i första kvalmatchen måste Hemsjö vinna här. Är alla nyckelspeare tillgängliga tror jag också att man klarar det.
Tips: 2-4.

Ahlafors IF – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Absolut sista chansen till nytt kontrakt för VIK. Fler poäng här än vad Tidaholm tar mot Nordvärmland krävs, och tar båda bottenkombattanterna tre poäng har VIK tre mål att hämta in på Tidaholm. Svårt utgångsläge, men oavsett utgång tror jag att VIK vinner här.
Tips: 1-3.

Alingsås FC – Älvsjö
Serie: Elitettan.
Kommentar: Älvsjö har fem raka utan seger vilket kan tala för hemmalaget här. Men AFC föll mot topplaget Morön i onsdags och frågan är om den tunna truppen orkar att ladda om ännu en gång i det täta matchandet. Gör man det är segerchansen god, men jag nöjer mig att tippa krysset i den här matchen.
Tips: 2-2.

Lämna en kommentar