ANNONS:
ANNONS:

Ny Bredsida startar veckan

Vi kör igång ännu en måndag med ännu en Bredsida.

Johan Elmander, 42 år om några veckor, gjorde i torsdags comeback på Brogårdsvallen. Han fanns med i Holmalunds startelva när Sandared kom på besök – men det blev ingen lycka för vare sig Johan eller HIF. Elmander var självklart inblandad i en del situationer under matchens gång, men han lyckades inte komma rätt i gästernas straffområde. Trots en man mer i över halva matchen var det Sandared som tryckte in matchens enda mål med tio minuter kvar och vann med 1-o. Återstår att se om detta var ett tillfälligt gästspel för Elmander eller om han har för avsikt att lira fler matcher framöver.

Holmalund ligger därmed fortsatt skrynkligt till i fyran. Jumbo på fyra poäng – och vi får nog vänja oss vid att det är krig för överlevnad som gäller för HIF i år.

Även André Nilsson gjorde ett par kortare inhopp mot Sandared. Inte heller han lyckades emellertid hota särskilt mycket framåt den här gången, även om både han och Elmander givetvis håller hög division 4-klass rent generellt. I övrigt noterade jag en fasligt massa byten i Holmalund under matchen. Visst är det fria byten i fyran – vilket inte är fel att utnyttja – men de offensiva gubbarna roterades det runt på ganska friskt.

………….

Gladare miner i Gerdsken som är ny serieledare i samma division 4. 5-0 hemma mot Dalsjöfors bättrade på målskillnaden så att den räcker till en förstaplats, på samma poäng som både Wargön och Torestorp/Älekulla. Bra start för GBK som kan få det unga laget att växa i takt med att självförtroendet kommer.

………….

I Elitettan hade Rebecca Cameras stor show borta mot Bollstanäs. Två eleganta distansskott satte mittfältaren och var därmed den enskilt största orsaken till att AIF vann med 4-1. Även Tove Lorén hittade rätt med ett skott och Pernilla Milton stack i djupet och petade in slutresultatet när AIF äntligen gjorde lite mål framåt. Men det är fortsatt defensiven som är nyckeln till att laget nu parkerar på allsvensk direktplats, tvåa bakom AIK. Endast två insläppta mål på sex matcher är ruskigt bra, även om helgens baklängesmål var frukten av lite sjabbel i försvaret.

………….

Vårgårda drabbades nog av någon form av baksmälla efter derbysegern. I helgen blev det förlust med 2-1 borta mot Göta, och det var nykomlingens första seger. Sådana smällar duger nog inte om man vill hota om topp två i tabellen.

………….

I toppen är det numera väldigt jämnt – och allra överst parkerar Alingsås IF. 2-2 hemma mot Kongahälla i fredags var ett steg framåt jämfört med derbyt och poängen räckte alltså för att ta över serieledningen.

………….

Alla våra division 5-lag lirade redan i torsdags kväll. Mjörn fortsätter att få dåligt betalt i sina matcher. Borta mot Bollebygd blev det en ny hedersam förlust, nu med 2-1. Ahmad Al-Nis målskytt – om någon nu trodde något annat.

Herrljunga ledde med 1-0 borta mot JK10 efter Tobbe Holméns fullträff. Men hemmalaget vände på steken och vann med 2-1 – surt för HSK att kamma noll där.

När Krille Holmén firade 40 matcher hade han en fot med i förspelet till det viktiga 2-2-målet som Jesper Blom tryckte in i slutet av hemmamötet med Arentorp/Helås. Målvakten Seth Wendel gjorde strax innan kvitteringen ett par svettiga räddningar så han var lika mycket poängräddare som Blom i det här fallet.

………….

Frisco gjorde en fin match i division 2 när det blev seger med 4-1 mot Vänersborgs FK: Enya Larsson blev den stora hjälten med tre fullträffar och efter tre nya pinnar börjar Frisoc närma sig rätt skikt i tabellen.

………….

Alingsås KIK fortsätter att få bra i trean. laget är obesegrat och efter 4-1 borta mot Mariedal är det serieledning som gäller, om än dåck i en något haltande tabell. Men en mycket lovande start för Jörgen Anderssons gäng.

I den andra trean  räckte Vårgårda IK inte till hemma mot Frisco U när invigningen av PUA Arena fortsatte i torsdags. Det blev bortaseger med 4-0 i den matchen. Dessutom förlorade VIK med 7-1 borta mot Vänersborg på söndagen så resultatmässigt en tung vecka för de rödklädda.

………….

Östadkulle/Södra Härene fick besök av Elfsborg U på söndagen. Där var Boråslaget klassen bättre och vann med hela 9-1. 15-åriga Ebba Bodehed tröstmålade.

Anneludn däremot har fått en fin start sedan damlaget gjorde entré. I går kom andra segern, nu borta mot Borås GIF med 4-1. Julia Ekström visade vägen med de två första målen och AIF är med fint i tabellen.

………….

I Alingsåssexan är hade Alingsås City lekstuga med Hedared och vann med hela 11-0. Mustafa Mabrouk och Oliver Östlind gjorde hattrick, och även tränaren Hampus Nilsson hoppade in och nätade. Det ser alltså ut att bli lite spel för Nilslson emellanåt, tvärtemot hur snacket gick i höstas. Förresten, City har ännu inte släppt in något mål i serien. Starkt gjort, och kanske är den nollan ytterligare en målsättning att sätta upp för hela säsongen? Bredvis att vinna serien och vinna samtliga matcher?

Derbyt mellan Spark och Hemsjö slutade med klar lilagul hemmaseger. På G-vallens konstgrös hade gästerna inte mycket att sätta emot utan Spark vann med 3-0 och fortsätter avancera i tabellen.

Det andra derbyt i samma serie slutade med bortaseger på Ollevi. Östadkulle vann mot Långared med 4-3, så det var ändå väldigt nära att BoiS tog årets första poäng.

Hol/Säven räckte inte till borta mot Borås GIF när det blev förlust med 4-2.

………….

Sollebrunn har fortsatt full pott i Trollhättesexan efter att Elias Östlind gjort båda målen i 2-1-segern borta mot Vedum. En seriesegrare brukar ha ett par uddamålssegrar på bortaplan – och där kom en för SAIK.

Frisco manövrerade ut Södra Härene i grannderbyt på Katebovallen. 3-1 till hemmalaget – och Frisco har fått en bra start på säsongen.

Mitt SMSK lirade borta mot EFFK i fredags. Inte mycket till ordnat spel utan mest kamp, riv och slit. Till slut blev det seger med 3-0, mycket tack vare ett stabilt försvar som för tillfället inte släpper till särskilt många målchanser.

………….

Förra veckan gjorde vi en första avstämning i Måltjuven. Nu är den ju visserligen inte uppdaterad efter helgen, men kika gärna ni som missade att Gustav Johansson tagit ledningen i tävlingen.

………….

Noterade att AIF nu gått över till att presentera laguppställningen med formation på sociala medier. Mycket trevlig läsning – och nu hoppas vi att övriga lag som anammat listformen följer AIF:s exempel.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar