ANNONS:
ANNONS:

Ny förlust – och ny provspelare

Vårgårda IK förlorade även årets andra match när Skövde AIK vann onsdagens träningsfajt med 3-1.
Det var också matchen när Fehim Smajlovic provspelade för VIK.

Skövde AIK tog ledningen ganska tidigt i matchen efter att VIK tappat bollen på mittplan och hemmalaget ställt om och utnyttjat situationen. Albinot Rexhepi kvitterade dock före paus. Vidare hade Mohammed Abdulrahman ett skott i ribban och Ibrahim Alushaj sköt en boll som studsade på hjulet och ut igen, och domaren valde (som vanligt) att inte blåsa mål.

– Tycker att både Mommo och Albinot gjorde en riktig bra match där framme, säger VIK:s assisterande tränare Diyar Faraj.

I andra halvlek var det Skövde som hade mest boll men det dröjde till slutet av matchen innan avgörandet kom. Återigen var det VIK som bäddade för målet när man missade ett uppspel och 2-1 var ett faktum med mindre än tio minuter kvar. SAIK gjorde sedan även 3-1 i samband med en hörna i matchens döende sekunder.

– Skövde var ett riktigt bra lag, det är inget att snacka om. Men faktum är att målen vi har släppt in både mot Dalstorp och i går kommer till efter våra misstag. Det har så klart att göra med att det är ett nytt spel och många nya spelare, säger Faraj.

Noterbart är att Fehim Smajlovic var med och spelade för VIK. Den 23-årige boråsaren har ett förflutet i Norrby, Skene och Kinna, medan han kanske är mest känd för sina framgångar i futsal. Där spelar han för Borås AIK och har även gjort åtta A-landskamper.

– Han gjorde riktigt bra ifrån sig. Han är trygg med bollen och eftersom vi vill vara spelförande måste vi ha spelande mittbackar längst bak, säger Faraj, som dock inte kan bedöma chanserna att Smajlovic skriver på för Vårgårda.

– Det är inte mitt bord, men han är helt klart en intressant spelare.

2 svar på ”Ny förlust – och ny provspelare”

    • Jaha, då gjorde han rätt då. Jag trodde att han inte ska blåsa mål när han inte ser att bollen är i mål. Men han ska alltså aldrig blåsa mål när bollen tar i hjulet oavsett om han är placerad så att han ser att bollen är över mållinjen?

      // Jonas

      Svara

Lämna en kommentar