ANNONS:
ANNONS:

Ny helg – ny lista

Även den här fredagen kör vi en lista med några heta matcher.

Alingsås FC – Bollstanäs
Serie: Elitettan.
Kommentar: 2-2 i årets första möte lagen emellan och nu är det AFC som har fördel av hemmaplan. Blir jämnt men om hemmalaget visar lite mer pannben vid en eventuell ledning i slutet av matchen tror jag det blir tre poäng.
Tips: 2-1.

Alingsås IF – Främmestad
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Tre raka torsk för AIF som hamnat i ett allt större poängbehov. Varje match är viktig nu, men här är det hårt jobb som gäller mot ett lurigt Främmestad med Emil Olesen – den lurigaste av alla – längst fram. Svårtippat – och ettan är tippad med en blandning av hjärta och hjärna.
Tips: 3-2.

Holmalunds  IF – Stenkullen
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Lite av en ödesmatch i det nedre skiktet av tabellen. Besvikelsen var stor i HIF efter förlusten i tisdags och nu får man chans att revanschera sig i en ny hemmamatch. Jag tror att poängspelare som Nilsson och Stenseke levererar och skjuter Holmalund mot mitten av tabellen.
Tips: 4-2.

Lödöse/Nygård – Frisco
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Serieledaren Lödöse/Nygård på bortaplan blir en svår nöt att knäcka. Men Frisco fick till ett trendbrott senast och kan man sätta försvarsspelet här finns chansen till poäng.
Tips: 1-1.

Vårgårda IK – Vänersborgs FK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: VFK har visserligen tagit sina poäng hittills, men jag tror ändå att det är dags för Vårgårda att vinna nu. Efter två hyggliga prestationer mot topplag ska detta kunna gå vägen, men då gäller det att VIK höjer spelet i den offensiva boxen något. Kanske kan veckans tränarbyte vara det lilla sista som krävs för att vända trenden.
Tips: 3-1.

Wargön– Sollebrunn
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: SAIK vann sin veckomatch och är fortsatt med i den absoluta toppen. Wargön har blandat och gett lite hittills, men om Bjärkelaget kommer upp i nivå finns goda chanser till en ny fullpoängare. Men går man ner sig i prestation lär Wargön försöka ta chansen.
Tips: 1-2.

Hemsjö – Sollebrunn
Serie: Division 6 Vårgårda.
Kommentar: Fullpoängaren Hemsjö ska vara klar favorit här mot ett SAIK som inte räckte till mot Frisco senast. Mitt tips blir också det logiska med en gulsvart etta.
Tips: 3-1.

Herrljunga– Rångedala.
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Bättre läge till första segern är svårt att få när bottenkollegan Rångedala gästar Skoghälla. HSK har inte riktigt haft marginalerna med sig hittills, men här gäller det att skaka av sig det och gå ut och spela beslutsamt och avslappnat. Då ska det bli en hemmaseger.
Tips: 3-2.

Alingsås KIK– Ljungskile
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: Ska KIK kunna ta fjärde raka segern. Ja, chansen är stor även om det förra veckan ”bara” blev en uddamålsvinst på Orust. Men det går givetvis inte att tippa annat än etta här.
Tips: 4-1.

Södra Härene – Östadkulle SK
Serie: Division 4 mellersta.
Kommentar: Derby i fyran, och efter SHIF:s imponerande seger förra helgen håller jag hemmalaget som favorit här. ÖSK ser ut att ha det tuffare i år, men kanske kan ett derby få laget att sprattla till lite?
Tips: 3-1.

Säven/Hol – Tomten
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Läge för andra raka här och fortsatt klättring i tabellen? Ja, jag tror det.
Tips: 4-1.

Mjörn– Horred
Serie: Division 5 södra.
Kommentar: Nollpoängaren Horred kommer på besök till Bodarnevallen. Om Mjörn har slickat klart såren efter torsken i Sparsör finns här goda möjligheter att öka avståndet nedåt och istället vara med i racet på övre halvan.
Tips: 2-0.

Lämna en kommentar