ANNONS:
ANNONS:

Ny kvalförlust för AIF

Alingsås IF förlorade den sista kvalmatchen mot IFK Åmål. Hemmalaget vann efter att ha slagit in matchens enda mål på en frispark.

Referatet med Jonas

Alingsås åkte till Åmål för att avsluta säsongen med stil. Och det lyckades man med också. Särskilt under den andra halvleken tryckte man för ett kvitteringsmål, men Åmåls 1-0 från den första halvleken stod sig matchen ut. Det läget so stack ut från mängden var David Johanssons dubbelchans, men från nära håll lyckades han skjuta målvakten i magen två gånger på lika många sekunder.

– Vi tryckte på hela andra halvlek och gör en ganska bra match totalt sett. Men nu är det slut på eländet och det blir lite fest i bussen hem, summerar lagledare Lasse Olovsson matchen.

Huvudtränare Per Krantz menar att han är nöjd med säsongen som helhet, trots att man aldrig var nära att klara kvalet.

– Vi är faktiskt väldigt nöjda med förutsättningarna. Sen är det lite surt när vi var med och högg om seriesegern ända fram till derbyt mot Gerdsken. Men vi har haft en lite för tunn trupp för att vara med hela vägen fram, och det måste vi försöka ordna till nästa säsong. Vi har lite krokar ute så vi hoppas på att kunna få in ett par, tre spelare.

På Gerdskenvallen vann GBK mot Kode med hela 6-1. Målskyttar för gulsvart var Kristoffer Krabbe 3, Simon Preissler 2 och Fredrik Johansson. Noterbart är att Kode vann gruppen trots förlusten.

Annars var slutomgången för Borås AIK den kanske mest intressanta på förhand. Efter två osannolika avslutningsmatcher som båda slutade 9-0 vann till slut BAIK gruppen på målskillnad före Varberg. Det betyder att gruppseger räcker för såväl Annelunds IF som FC Alingsås för att deras kval ska sluta med succé.

Lämna en kommentar