ANNONS:
ANNONS:

Ny lista från GT

Gustav Torstensson skriver i dag om kärleken till naturgräs och bjuder på ett helt nytt segment i form av en lista.

Återigen tillbaka på allas älskade lokalfotboll för att lätta på mina fotbollstankar som har snurrat.

Äntligen har vi fått gå på gräset, och låt mig bara säga att det var overkligt gött att äntligen få riva av plåstret. Vilken jävla känsla att just premiärträningen var en lördag med åtta grader och regn på Östlyckevallen, ren eufori! Bara ut och kötta igen, slänga sig högt och lågt, glida in i situationer utan att tänka på att knän eller höfter ska gå av på mitten. Att få ställa sig i duschen efteråt och skrubba bort leran från knän och armbågar istället för att det ska svida i skrapsåren som Alströmervallen har gett en. Fullkomligt magiskt.

Vi spelade även den riktiga hemmapremiären i fredags på Brogårdsvallen och vi ska bannemej ge en stor eloge till alla som har lagt ner sin tid på att klippa och bultat planen, för såhär fin tror jag inte den har varit under alla mina år jag spelat i Holmen. Självklart studsade det lite men det får man fan köpa när konstgräset har sugit själen ur en i ett halvår. Men annars jämn och otroligt skön att få spela på.

Min åsikt kanske påverkas lite av att vi lyckades ta tre pinnar också. Tre pinnar som jag tycker att vi spelade in på grund av faktorn att vi inte gav oss, vi svävade liksom inte iväg i för höga tankar om oss själva utan bara fortsatte att nöta på matchen igenom. Något som till slut landade i att alla glada holmare som satt och lapade sol på Brogårdsvallen inte bara gick hem med en skön bonnabränna utan också en fin fin segerkänsla i magen och tre poäng in på kontot. Görgött helt enkelt.

Annars så väntar vi nog bara på att Gyllensten ska få leda ut sina mannar på Bodarnevallen nästa söndag så ska nog alla lokala lag ha genomfört sin gräspremiär (Gerdsken inte inräknat av förklarliga skäl). Ska man försöka dra ihop en skön insamling så att GBK kan lägga tillbaka gräset på G-vallen kanske? Fast då har ju inte Mjörn någon träningsplan på vintern. Vi tar och skrotar den iden.

Nog om Mjörn nu. I Holmen tycker jag att gruppdynamiken har satt sig rätt bra. Man var lite rädd innan säsongen att det skulle bli så stora förändringar när vi plockade upp så många unga men det har bannemej inte blivit så stor skillnad. Det är la bara det att man inte är yngst längre så man kan ju bossa lite mer över dem. Vill jag tro själv i alla fall. Att gruppdynamiken har satt sig tycker jag har speglats rätt så bra på planen också. Eijlert har verkligen fått oss att tro på spelideén och på oss själva. Hittills har det ju gett resultat.

Okej även om jag är holmare så måste jag kommentera AIF. Fem matcher obesegrade i elitettan är fan jävligt bra. Inför säsongen trodde jag inte att de skulle kunna matcha deras prestation förra året men de har verkligen bevisat mig fel. Dock så är det ju långt kvar av säsongen men de ser ruggigt starka ut. Synd att de inte heter Holmalund längre känner jag spontant. Men jävligt roligt för Alingsås i helhet att vi har ett fotbollslag som verkar vara på väg mot Allsvenskan igen.

Okej spänn fast er nu för nu släpper vi en bomb!

(Trummvrivel)

GT:S GÖRGOA!
Ett segment där jag listar det jag tycker har varit allra mest gött sen senast jag skrev. Välkomna till pilotavsnittet! (kanske det enda avsnittet om jag får dålig respons)

OBS. Ingen rangordning

1) Anders Oskarssons dialekt
Motivering: I och med en ny tränarstab i år har vi även fått in en ny materialare. Linus Oskarssons pappa Anders, Att han går omkring och håller ordning runt laget och tjötar på sin görgoa östgötska gör att han är given i den här listan.

2) AIF:s kioskutbud
Motivering: När man glider in på en soldränkt Mjörnvallen och ska glo på AIF så krävs det nog en dricka. Att man då möts av att det endast finns pepsi då allt annat är slut och att glassen är gammal så fylls man av den magiska känslan att man kollar på lokalfotboll. Man märker att AIF har satsat hårt på spelartrupperna i år.

Ps. pepsin var god, 3/5 på pepsiskalan.

3) Långared BoIS
Motivering: Att Långared krigar på oavsett resultat ska fanimej innebära en plats på listan. Ollevis gröna gräs ska också nämnas som en bärande faktor. Samt att Jonathan Prytz har tagit monsterklivet från att träna Mjörns u16 till att träna Långareds A-lag är något som påminner om en viss Pep Guardiola när han tog steget från Barca B.

 

Och med detta så tycker jag nog att vi avrundar för denna gången, kanske lite spretigt men vad gör det. Hoppas vi nu på bra recensioner av det nya segmentet. Om ni tycker att listan är ofattbart dålig så är det bara att ringa mig så kan vi diskutera det. Blundar inte för att acceptera ekonomisk ersättning i utbyte mot en plats på listan. Bara att swisha. Mökander har numret.

På återseende/ Gtinho

Ps: Grattis till Noah Tolf för debuten i Sveriges finaste förening. Hoppas att du släpar dig ner till Alströmervallen i veckan!

GUSTAV TORSTENSSON
Födelseår: 2005.
Familj: mamma, pappa, syster och en hund.
Bor: Västra Bodarna.
Klubbar i karriären: SK Mörn (ungdomsår) och  Holmalunds IF.
Lokal favoritklubb: Holmalund, men hjärtat slår lite extra för Mjörn också!
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

2 svar på ”Ny lista från GT”

Lämna en kommentar