ANNONS:
ANNONS:

Ny måndag – ny Bredsida

Vi kör igång veckan med en sedvanlig Bredsida.

Alingsås IF blev utan poäng i gruppspelet i Svenska cupen. I helgen vann Kristianstad med 6-2 mot alingsåsarna, som dock hängde med bra i första halvlek. Underläge 1-2 i paus blev dock till en tredje klar förlust mot det tuffa motståndet i gruppen. Kristianstad vann för övrigt gruppen och ska nu spela semifinal.

………

För våra bästa herrlag var det träningsmatcher som gällde. Vårgårda IK hade inga som helst problem med att besegra Stenkullen. 4-0 slutade det hela på Tånga hed, och det står mer och mer klart att VIK är ett lag att ta på yttersta allvar i trean i år.

Alingsås IF fick inte spela klart sin match borta mot Kållered. Mitt i den andra halvleken eskalerade snöfallet så till den grad att matchen tvingades brytas. Vid det laget ledde AIF med 2-0 och ska i den mån det går tillskrivas en ny seger.

………

Frisco spelade dubbla matcher i helgen. I lördags besegrades Lödöse/Nygård med 2-1 i en träningsmatch och på söndagen blev laget sedan helt överkört av Skultorp i DM. 6-0 slutade den matchen efter att samtliga sex mål ramlat in redan före pausvilan.

………

I övrigt från DM vann Alingsås KIK med 4-0 hemma mot Svenljunga och Vårgårda föll med 2-1 hemma mot Wargön. Samma förlustsiffror blev det för Hemsjö när Hyssna kom på besök. Allt detta på damsidan.

………

På herrsidan var ett av frågetecknen Holmalunds inställda match mot Sjuntorp. Dels för att planen inte var skottad och spelklar, och dels för att detta inte meddelades Sjuntorp förrän de anlänt till Alingsås och stått och väntat en timma. Mycket mer än en wo-seger fanns det inte att glädjas åt för Sjuntorp efter en sådan lördag.

………

Bland de herrmatcher som spelades blev det storseger för Gerdsken hemma mot IFK Trollhättan. Även Sollebrunn vann sin match stort hemma mot Kållandsö, och mitt SMSK vann också hyfsat bekvämt mot Våmb. Storförlust med hela 7-2 blev det dock för Annelund borta mot Vara.

Jämnare matcher var det för några lokala gäng. Alingsås City vann med 4-3 borta mot Örslösa/Söne och Frisco föll med 4-2 mot Kinnahult.

Spark kryssade vidare när det återigen blev 2-2, nu borta mot Rackeby. Södra Härene vann i DM med 1-0 mot seriekollegan Främmestad innan det blev förlust mot VIK J/U på söndagen.

Av för mig okänd anledning blev DM-derbyt mellan Östadkulle och Herrljunga inte av. Vi får se om den spelas nu i veckan för redan kommande helg ska grupperna slutföras med den tredje omgången.

………

Aktuella tabeller inför sista omgången i DM hittar du här. 

………

Måns Nodqvist är klar för Södra Härene. En fin förstärkning då mittfältaren lirat en del i VIK:s A-lag de senaste åren.

………

Jag hade en förfrågan om att spela en stund i SMSK:s match mot Våmb. Men träning med P13-15 och andra åtaganden omöjliggjorde mitt deltagande den här gången. Men i afton blir det nog en ny träning för mina Copa.

………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

4 svar på ”Ny måndag – ny Bredsida”

 1. Friscodamernas andra match i helgen var en U-lagsmatch. Matchen mellan Östadkulle och HSK ställdes in för att Östadkulle dragit sig ur.

  Svara
  • Yes, såg nu att ÖSK dragit sig ur DM. 👍

   Friscos förlustmatch var i DM så nog har det A-laget alltid även om de valde att matcha många U-lagspelare.

   // Jonas

   Svara
 2. Frisco dam matchade A-laget borta mot Lödöse och ställde upp med i princip hela U-laget mot Skultorp. Framgår dock inte i sociala medier.

  Svara

Lämna en kommentar