ANNONS:
ANNONS:

Ny måndag – ny Bredsida

Vi kör igång veckan med en ny Bredsida om den gångna veckan.

Söndagens toppmöte i Elitettan slutade i moll för hemmalaget Alingsås IF. Trelleborg var starkare efter paus och avgjorde det hela med två efter att Rebecca Cameras träffat ribban vid ställningen 1-1. 3-1 till gästerna och AIF:s första förlust, vilket också innebär att det tajtas till rejält i toppen av tabellen. AIK leder en poäng före AIF som i sin tur är en poäng för Trelleborg.

……………

Frisco har inte det rätta flytet för tillfället. Borta mot mittenlaget Viken blev det en ny uddamålsförlust, nu med 2-1. Maja Bertilsson nätade, men i det stora hela har nog våren varit en liten besvikelse för Daniel Andersson lag.

……………

Vårgårda spelade en viktig match hemma mot jumbon Skara. Den slutade inte son önskar utan gästerna vann med hela 5-1. Skönt att VIK tog fyra poäng i början av säsongen för just nu tycks laget inte riktigt ha kraften i laget för att störa särskilt många lag i trean. Men fortfarande finns en poängs marginal i botten.

……………

I damfyran stod Hemsjö upp ganska väl mot Elfsborg U – men till slut vann serieledaren med 4-2 på Byvallen. Annelund var som väntat strået vassare än Södra Härene/Östadkulle och vann derbyt med hela 8-3, bland annat efter hattrick av Amie Hallingsjö. Annelund har därmed klar chans på tredjeplatsen efter halva serien. Hemsjö lirar sin match i kväll borta mot Kabel Åttio/Borås AIK.

……………

I herrtrean slutade toppmötet mellan Alingsås IF och Jonsered 4-4. En svängig match där AIF kan tacka sin vassa offensiv för att det blev en poäng och grubbla över att defensiven var anledningen till att det inte blev tre poäng. AIF har nu släppt in två mål i snitt och det är ovanligt mycket för en serieledare. Men leder serien gör grönvitt när det nu vänder efter elva omgångar, så våren som helhet är givetvis klart godkänd.

Vårgårda räckte inte alls till borta mot Kongahälla i fredags. Hemmalaget vann med 3-0 och är nu ny tvåa, två poäng efter AIF och med bättre målskillnad än VIK. Jämt i toppen där.

……………

Gerdsken hade sina chanser före paus hemma mot Trollhättans FK men fick inte med sig mer än Albin Durgutis tidiga ledningsmål. Efter paus var TFK starkare och låg närmast segern mot slutet. Men 1-1 slutade det hela, och GBK:s serieledning är nu nere i en enda poäng. Men överst är överst.

……………

Holmalund är nu ett av de lag som jagar strax bakom GBK. Mot Torestorp/Älekulla kom femte raka rödvita segern och då klättrar man givetvis snabbt i tabellen. Roligt om både HIF och GBK kan hålla ut och kriga på i toppen ända fram i höst.

……………

Annelund sprattlade till fint i torsdags och vann mot serieledaren JK10. Seth Wendel gjorde en fläckfri insats mellan stolparna och när Johan Hermansson hittade rätt framåt i den andra halvleken stannade alla tre poäng på Mörlanda Sportcenter. Välbehövligt och välkommet för alla annelundare.

I samma serie tog Herrljunga en viktig pinne borta mot ENV efter att Isak Källman kvitterade och spikat siffrorna till 1-1. Fjärde raka utan förlust och HSK parkerar just ovanför nedflyttningsstrecket.

……………

SK Mjörn! Var har hänt? Förra omgången besegrades topplaget Sjuntorp och i helgen knep laget en pinne mot serieledaren Halvorstorp. Arvid Skoglund blev målskytt när matchen på Bodarnevallen slutade 1-1 och nu ser det ganska roligt ut i mitten av tabellen för Mjörn.

……………

Sollebrunn åkte på säsongens första poängtapp när Södra Härene klarade 1-1 på Nya Bjärkevi. Starkt gjort av Hära, även om SAIK skapade mest under matchen.  Mitt SMSK tog dock inte chansen i toppmötet med Bosna i samma serie. Torsk med 2-0 i en ganska jämn match där vi hade behövt ta ledningen under vår fina period i starten av andra halvlek för att vinna. Sen svängde det över till hemmalaget som nu ser ut att bli den stora utmanaren till SAIK i toppen.

Strax bakom SMSK ångar Frisco på riktigt bra. Nu blev det seger mot Upphärad med 2-1 och Reine Hedéns mannar är ny fyra i tabellen.

……………

I den andra sexan hade Alingsås City lekstuga borta mot Borgstena. Martin Andersson och Oliver Östlind gjorde fyra baljor var när det blev seger med 13-2.

Derbyt på Byvallen slutade med hemmaseger när Hemsjö slog Östadkulle med klara 4-1. Det tajtar till kampen om att bli näst bästa lokala lag efter Alingsås City. Med i den kampen är också BK Spark som avgjorde tidigt hemma mot Hedared. 3-0 efter att samtliga mål fallit första halvtimman.

Hol/Säven störde topplaget Sparsör så smått, men gästerna vann till slut med 3-1 på Sävevallen. Det betyder att Sparsör fortsatt är ett ganska stort hot mot Citys serieseger.

……………

Helgens hetaste var inte mycket att hänga i granen den här veckan. Nya tag framöver.

……………

Påminner ännu en gång om tabellsidan.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Ny måndag – ny Bredsida”

Lämna en kommentar