ANNONS:
ANNONS:

Ny måndag – ny Bredsida

Vi kör igång en ny vecka med några rader om den gångna fotbollsveckan.

Alingsås FC har spelat två matcher den gångna veckan. Först vann Alingsåslaget borta mot Elfsborg med 3-1 på Borås Arena och sedan var det på söndagen dags för match mot Göteborgs DFF. Där tog AFC snabbt ledningen med 2-0 efter mål av Melissa Davin och Pernilla Milton. Göteborg reducerade, men AFC tog den tredje segern på lika många träningsmatcher.

……………

Tre träningsmatcher har även spelats på herrsidan. William Svensson var Vårgårdas stora lirare när VIK slog Bergdalen med hela 6-0 i lördags, då hela fyra baljor kom från Svenssons fötter.

Gerdsken förlorade med 4-3 mot Hestrafors efter att Gustav Blomgren och Hugo Svantesson (2) nätat för gulsvart.

Det spelades också en match mellan Martin Gyllestens nuvarande lag (Sollebrunn) och Martin Gyllestens föregående lag (Hemsjö). Där vann SAIK med 1-0 hemma på Nya Bjärkevi.

……………

Byttorp och Göta/Edet har dragit sig ur damfyran. Det betyder att det endast är nio lag i den serien som innehåller SHIF/ÖSK, SAIK/Långared och Hemsjö. Lite trist, det blir lite för få matcher i mina ögon.

……………

Även herrsexan har naggats i kanten efter att Emtunga försvunnit. De kliver istället in i ett samarbete med Tråvad/Larv, vilket betyder att det nya ETL tar Tråvad/Larvs plats i division 5.

……………

Södra Härene har plockat in Abdi Ahmed från nedlagda Säven/Hol. Dessutom har målvakten Emil Sandberg presenterats av SHIF, och han lirade ju senast i Annelund.

……………

Alingsås KIK har gjort klart med Kajsa Blom från Älvsborgs FF: Hon beskrivs som en spelskicklig central mittfältare, och sådana är ju lite av min personliga favorit när vi pratar spelartyper. Även Nora Boensson är presenterad av KIK, och hon kommer närmast från Sollebrunn/Långared. Att Boensson är en Mellbytös kan jag dock intyga eftersom jag ser deras hur bakom skogsdungen om jag går längst ut på min gräsmatta och spanar ut över vidderna.

……………

Även Alingsås City har presenterat ett par nya spelare till, nu i form av Simon Björkman och Arvid Persson. Den senare har jag koll på efter hans två säsonger på Brynets välsvarvade matta.

……………

VIK visade sig vara Vårgårdas storebror även i futsal. Derbyavslutningen i division 3 mot Södra Härene vann VIK med 4-2, och VIK vann därmed serien på maximala åtta segrar.

……………

Ni missade väl inte att vi i fredags presenterade årets alla DM-grupper med lokalt intresse? Dessutom finns alla grupper på en egen sida i huvudmenyn under Resultat, för att vi lätt ska kunna hänga mer i hur det går i respektive grupp.

……………

Nu är vi varvet runt med våra gästskribenter, vilket betyder att vi startar om med James Clark nu på onsdag. Bara att hoppas att kommande varv håller samma kvalité som det första, för det har varit högklassigt so far.

……………

Påminner om att föreningar nu kan boka in sina matchannonser inför den kommande säsongen. Ta kontakt om det intresset finns.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar