ANNONS:
ANNONS:

Ny mittback testade i VIK

Vårgårda IK premiärspelade i går och det blev 1-1 mot IFK Tidaholm.
– En okej första match, säger tränare Peo Häggström.

Benjamin Hacker nätade mot Tidaholm.

Lagom till första matchen för året dök ett eventuellt nyförvärv upp i VIK. Arber Sahiti, som spelade med Elfsborgs U19 fram till i somras, hann göra någon enstaka träning innan han kastades in som mittback i går.

– Vi kände att vi ville testa honom med en gång för att få en bild av honom. Men samtidigt är det svårt att säga någonting efter bara en match. Han har inte spelat match sedan i somras och saknade lite tajming, men han ska vara med och testa med oss ett par veckor till så får vi se vad som händer. Visst vill vi sätta truppen, men det viktigaste är att det blir bra i sista änden och en storvuxen mittback kan vara intressant, säger Peo Häggström.

Mot Tidaholm startade VIK dock sömnigt och gästernas specielle målskytt Dennis Bergström gjorde 0-1 redan efter några minuter.

– Första kvarten var dålig men sen kom vi in i det mer och mer. Vi kvitterade också snyggt när Benja (Hacker) bröt in från kanten och sköt, berättar Peo.

Efter paus var hemmalaget sedan det spelförande laget. Men den där riktiga spetsen saknades.

– Det var ganska stor fördel oss i bollinnehav och vi spelade helt okej, även om vi inte lyckades få in bollen, säger Peo.

Albinot Rexhepi debuterade när han och Jonas Aronsson bildade anfallspar, medan Benjamin Hacker fick ta hand om en kant. Även Oskar Francke och Isac Spanedal var med i truppen, medan Mohamed Abdulraham, som var dock på tränarkurs, får vänta med att göra sina första minuter i VIK-tröjan.

Vårgårda kör fyra pass á två timmar i veckan och Peo Häggström är nöjd med försäsongen.

– Vi har hållit alla hela och friska och bortsett från Adam Hägg som är på långsemester är alla igång väldigt bra. Så träningsmässigt känns det riktigt bra och vi har även fått ihop gruppen på ett bra sätt.

Lämna en kommentar