ANNONS:
ANNONS:

Ny tvåa – med Frisco och HIF i samma serie

Till säsongen 2017 görs damernas divison två om.
Änligen ska seriesegraren avancera direkt till ettan utan kvalspel.
Dessutom ser båda våra lokala lag ser ut att hamna i samma serie.

frisco

Inför spelåret 2017 har fotbollsdistrikten i Götaland gått samman för att skapa ett gemensamt serieupplägg för division 2, damer. Elva distriktsbaserade serier med varierande antal lag blir nu åtta distriktsövergripande serier med tolv lag i varje. Nu är ett första förslag till seriesammansättning klart.

Och i det första förslaget har alla våra lokala lag glädjande nog hamnat i samma serie. Division två norra ser just nu ut som följer:
Arentorp/Helås, Fristad/Sparsör/Borgstena, Holmalund Akademi (3), Hörnebo, IFK Tidaholm, Frisco, Mariestads BoIS, Råda, Sil, Sjömarken, Skara, Ulvåker (3).

Den viktigaste förändringen annars blir att det tidigare kvalspelet för seriesegrarna försvinner. Nu går de åtta seriesegrarna upp på de åtta division 1-platser som Götaland förfogar över inför varje säsong.

96 lag ska spela i de nya division 2-serierna och distrikten har tillsammans förberett omläggningen i drygt två år. Det har betytt att antalet division 2-lag minskats, bland annat genom att de U-lag som spelat i division 2 i några av distrikten nu fått flytta ner till division 3, men också att fler lag än vanligt flyttats ner efter avslutat seriespel 2016.

Lämna en kommentar