ANNONS:
ANNONS:

Ny vecka på gång

Vi startar igång den nya veckan med en Bredsida.

Alingsås IF har nu klättrat sig upp mot toppen av Elitettan. Tove Lorén blev matchhjälte när hon tryckte in matchens enda mål hemma mot Sundsvall och därmed ordnade tre nya poäng. Fem gjorda mål på fem matcher är kanske inget som skrämmer – men att endast ha släppt in ett enda mål dessa matcher är otroligt imponerande.

Nu är dessutom Rebecca Cameras tillbaka i AIF efter att tidigare i vår brutit sitt kontrakt med Kalmar i allsvenskan. Hon gjorde sin första start i lördags och blir säkert en tillgång när hon blir varm i kläderna igen.

………..

Frisco fick till en fullträff hemma mot Götene på söndagen. 5-0 och fem olika målskyttar gav tre poäng och en därmed lämnade Frisco över jumboplatsen i tabellen. Kul också för Vilma Näverstedt att hålla nollan när målvakten Moa Johansson var indisponibel.

………..

Jag bevittnade derbyt i herrtrean i lördags. Här kan ni läsa mina tankar kring det som hände på planen.

Vid sidan av planen var det invigning av PUA Arena. Det är alltså A-planen som fått det nya namnet efter läktarbygget medan hela anläggning fortfarande heter Tånga hed. Ingen dålig anläggning förresten – även om jag misstänker att planen var något ojämn och studsig. Det är nästan så jag hoppas det – för annars behöver de flesta spelarna från i lördags hem och träna individuell teknik.

Lord Ofosuhene. Vilken matchvinnare och vilken viktig spelare för VIK att få in i matchtruppen.

………..

Alingsås KIK spelar en viktig match i kväll mot Örby U. Seger där och det ser riktigt bra ut i division 3-tabellen.

………..

I herrfyran svarade Gerdsken BK för en riktigt stark prestation borta mot Skepplanda. Albin Durguti gjorde båda målen när det det blev seger med 2-1 och därmed tätnar det i toppen bakom serieledaren Skepplanda.

I getingboet på övre halvan finns emellertid inte Holmalund med. Stryk med 3-0 borta mot Skoftebyn i helgen för att rödvitt är kvar under strecket. Undrar just om Johan Elmander är påtänkt att spela något i år. Om ja är det nog snart läge att få in honom i truppen och se om det kan ge något effekt.

………..

Mjörn räckte inte till hemma mot topplaget Trollhättan Syrianska. Förlust med 3-1 hemma på Bodarnevallen och Mjörn därmed på fyra poäng i det jämna mittenskiktet av tabellen.

………..

I den andra femman tog Herrljunga årets första seger hemma mot Nossebro. 4-1 slutade det hela och det var viktigt för HSK att få lite luft under vingarna. Annelund åkte til Edsvära /Norra Vånga och gjorde en halvslät figur. Torsk med 2-0 och både HSK och AIF krigar som väntat just ovanför de nedre strecken.

………..

I damfyran torskade Annelund hemmamötet med Brämhult U med 2-1 medan ÖSK/SHIF föll med samma siffror borta mot Kabel Åttio/Byttorp. Lika illa blev det för Hemsjö som föll med 2-0 hemma mot Fristad/Borgstena/Sparsör, och därmed ligger alla våra tre lag från mitten och nedåt i tabellen.

………..

I sexan var det för många lag dubbelomgång förra veckan. Sollebrunn vann först borta mot Främmestad – men sedan kastade Upphärad in handduken före lördagens möte. Brist på folk redan i maj bådar inte gott för fortsättning för Upphärad.

6-6 är ett mycket märkligt resultat i en fotbollsmatch. Lika väl var det så Södra Härenes möte med EFFK slutade – och Måns Nordqvists fyra baljor gav därmed ingen seger. SHIF:s första poängtapp dessutom.

Mitt SMSK smyger med strax där bakom i tabellen efter 3-0 borta mot Vedum i onsdags. Gör vi jobbet mot Åsaka ikväll har vi till och med chansen att gå upp i topp i den haltande tabellen.

Frisco lirar i morgon borta mot Trollhättans FF.

………..

I Alingsåssexan har City föga oväntat full pott hittills. Seger med 4-0 i derbyt mot Spark i onsdags och ikväll väntar hemmamatch mot Sandhult. Spark fick snabb revansch efter derbyförlusten när det i lördags blev storseger med hela 7-1 borta mot Borgstena. Första trean i seriespel för de lilagula på flera år.

Östadkulle lirade 2-2 på Borås Arena mot Sandhult efter att Melvin Lindberg gjort båda ÖSK-målet i slutet av matchen. Det följdes upp av seger hemma mot Hedared med 3-2 och ÖSK smyger med strax bakom täten.

Hemsjö inledde veckan med att bortabesegra Hol/Säven. Efter det bann Borås GIF med 1-0 på Byvallen vilket var HIF:s första förlust i år.

Hol/Säven fick dock snabb revansch när det blev seger borta mot Sjövik i helgen.  Vilhelm Danielsson blev matchvinnare med båda målen i 2-0-segern. Fick för övrigt frågetecknet för vem som tränar Hol/Säven utrett för mig i helgen. Det är en hemvävd lösning i form av Adam Andersson och Albin Andreasson som leder styrkorna under 2023.

………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar