ANNONS:
ANNONS:

Nya heta matcher

I dag firar vi fredag med en liten lista med helgens godbitar. Bland annat två heta derbyn står på menyn.

Långared – Wargön
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Långared är obesegrat efter en imponerande vår. Men nu har hemmalaget en del spelare borta på grund av studentfirande, och det ryktas om att Marcus Glännbro ska göra debut i BoIS. Wargön har fem raka segrar och har öst in mål, och det är framför allt offensiven som är deras styrka. Tror det blir tufft för Långared att stå emot.
Tips: 2-4.

Herrljunga – Vårgårda IK FK
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: HSK behöver en seger här om man ska haka på strax bakom toppen. FK har tre poäng mer i nuläget och en seger här skulle betyda omedelbar tätkänning. En svårtippad match, där HSK är bra i sina bästa stunder men FK känns något mer stabilt. Dessutom är känslor och prestige inblandat när det vankas derby, så jag tror på ett kryss.
Tips: 2-2.

Holmalund – IFK Tidaholm
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Oerhört intressant match när man tittar i tabellen. Endast en poäng skiljer lagen åt, och segraren här hakar på serieledaren Gerdsken. Holmalund imponerade borta mot Götene och kanske har André Nilsson kommit igång på allvar nu? I övrigt gäller det att stå emot Tidaholms tunga offensiv för att ta samtliga tre poäng, och jag bedömer chanserna att klara det som goda.
Tips: 3-2.

Gerdsken – Ulricehamn
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Bottenlaget Ulricehamn gästar G-vallen och serieledaren är så klart solklar favorit här. Det kan dock bli så att GBK måste spela sig till en seger här och inte fokusera lika mycket på försvarsspel som man gjort i många matcher tidigare. Så lite upp till bevis för det offensiva gardet, och jag tror man ordnar en ny trea.
Tips: 3-1.

Mjörn – Hemsjö
Serie: Division 6 Vara.
Kommentar: Hemsjö har gått knackigt under våren och är ännu utan seger. Men ett derby är ett derby, och när man nu slår ur underläge är det kanske en ganska skön sits för gulsvart att gå ut och försöka vända trenden. Men Mjörn måste gälla som favorit här. Laget har imponerat på senare tid och har dessutom förstärkt med bland andra Genc Peci. Hemmaseger här betyder också att Mjörn skulle haka på i den absoluta toppen.
Tips: 4-1.

Vårgårda IK – Vänersborgs IF
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: VIF är ett lag som Vårgårda ska ha bakom sig i tabellen om kontraktet ska säkras i någorlunda god tid. Därför bör man vinna den här hemmamatchen. Det tror jag också att man gör om man kommer upp i något som liknar en bra prestation. Förhoppningsvis är Mohammed Abdulraham tillbaka efter skada och det ger offensiven en extra dimension.
Tips: 3-1.

Lämna en kommentar