ANNONS:
ANNONS:

Nya heta matcher på listan

Vi jobbar in helgen med en sedvanlig lista.

Annelunds IF – Herrljunga SK
Serie: Division 5 östra.
Kommentar: Odramatisk match ur tabellsynpubkt då båda lagen kastat ankar på säker mark i mitten. Men det är alltid mycket prestige inblandat och den här matchen kan mycket väl avgöra vilket lag som kan kalla sig storebror över vintern. Annelund tycks ha hittat en trygghet efter sommaren, men HSK är riktigt bra i sina bästa stunder och har också gjort en stark höst. Så jag drar till med ett kryss.
Tips: 2-2.

Alingsås FC – Sundsvall
Serie: Elitettan.
Kommentar: Sundsvall huserar på nedre halvan av tabellen och ska vara ett överkomligt motstånd för AFC. En hel del matcher kvar, men onödiga poängtapp har man inte råd med i toppstriden. Och jag tror att AFC gör jobbet här.
Tips: 3-0.

Holmalund– Skoftebyn
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: En ödesmättad match mellan två lag på samma poäng just runt kvalstrecket. HIF har verkligen hittat ett sätt att plocka poäng mot slutet och här fortsätter kampen om nytt kontrakt. Tror på en tillknäppt och målsnål historia, där förhoppningsvis HIF kan hitta ett avgörande.
Tips: 1-0.

Tidaholms GoIF – Vårgårda IK
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Här bör VIK ta poäng för att kunna sluta trea – om det nu betyder något för att skruva upp inspirationen? Men GoIF har gått starkt och jag håller hemmalaget som favorit här, särskilt som VIK gjorde en slätstruken match senast.
Tips: 3-1.

Alingsås IF – IFK Mariestad
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Efter ett par fina insatser är AIF skyhög favorit här. Det blir hemmaseger – det är inte svårare än så.
Tips: 4-1.

Gerdskens BK – IFK Tidaholm
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Känslan är att GBK kan hota de flesta lag i serien hemma på konstgräset där de kan driva upp farten i bollen och använda kreativiteten framåt. Men IFK är ett stabilt lag som inte bjuder på mycket så jag tror på en jämn match.
Tips: 2-2.

Arentorp/Helås – Stora Mellby
Serie: Division 6 Nossebro.
Kommentar: Toppmöte där SMSK inte har råd att förlora om hoppet om topp två ska leva. En seger vore så klart jackpott, men jag håller hemmalaget – som har mer tyngd och rutin i laget – som favorit här. Dessutom har skyttekungen Emil Olesen kommit igång mot slutet. SMSK måste sätta försvarsspelet och utnyttja farten framåt – vilken var nyckeln i vårens seger hemma på Brynet – om chansen till poäng ska finnas.
Tips: 3-1.

Hertzöga – Frisco
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Hertzöga just ovanför strecket tar emot Frisco just nedanför samma streck. Frisco måste helt enkelt vinna för att knapra in tre av de fem poäng som skiljer lagen åt – men det krävs en fulländat insats för att lyckas med det. Hoppas på blåvitt jubel, men magkänslan säger tyvärr annorlunda.
Tips: 2-1.

ÖSK/Södra Härene – Vårgårda IK
Serie: Division 5 östra.
Kommentar: Grannderby i fyran när jumbon ÖSK/SHIF tar emot på Björkvallen. VIK ska vara favorit här men som alltid kan saker hända i derbyn, och ÖSK/SHIF var nära poäng mot Brämhult senast. Men VIK får tipset.
Tips: 1-3.

Lämna en kommentar