ANNONS:
ANNONS:

Nya kvalmatcher på listan

Vi kör en ny fredagslista.

Gerdsken – Mellerud
Serie: Kval till division 3.
Förutsättningar: Endast gruppettan spelar i trean 2024, och gruppen består även av Väster och IFK Uddevalla.
Kommentar: Mellerud vann sin första match mot Uddevalla med 2-1 medan GBK förlorade klart mot Väster. Men här på hemmaplan tror jag ändå det finns en liten chans att Gerdsken får med sig något i poängväg, men då måste allt klaffa över hela planen. Mellerud knapp favorit, men jag väljer att dra till med ett kryss.
Tips: 2-2.

Skövde KIK – Alingsås KIK
Serie: Kval till division 2.
Förutsättningar: Gruppen innehåller även Vänersborg som tagit två raka segrar. Alingsås behöver minst kryss för att ta steget upp i division 2 som grupptvåa.
Kommentar: Årets första förlust för Alingsås kom i första kvalmatchen. Därför är det kniven mot strupen här, och poäng är ett måste för att inte säsongen ska sluta i moll. Men jag tror att Alingsås är det bättre laget här och får fira ett mycket välförtjänt avancemang.
Tips: 1-3.

Gårda – Holmalund
Serie: Kval till division 3.
Förutsättningar: Endast gruppettan spelar i trean 2024, och gruppen består även av Velebit och IFK Falköping.
Kommentar: Gårda besegrade Falköping medan HIF föll mot Velebit i första rundan. En inledande förlust är svår att reda ut i det här kvalet så jag tror att Gårda rider vidare på vågen mot ett Holmalund som ser ut att bli kvar i division 4.
Tips: 3-1.

Stora Mellby – Gånghester/Målsryd
Serie: Kval till division 5.
Förutsättningar: Gruppen innehåller även Tibro – som slog SMSK i första rundan. Ettan är garanterad en plats i femman 2024, medan tvåan kan få en extra chans.
Kommentar: Har fått anonyma tips om att Gånghester/Målsryd bör vara gruppfavorit här, och det i kombination med SMSK:s inledande förlust gör att jag tror det här blir tufft för Bjärkelaget. Seger krävs för att hålla division 5-hoppet uppe, men jag tror att hemmalaget får nöja sig med kryss.
Tips: 1-1.

Sundsvall – Alingsås IF
Serie: Elitettan.
Kommentar: Lång resa för AIF – och nytt bottenlag på andra sidan planen. Tror på revansch efter poängtappet förra helgen och att de gröna löser tre poäng här.
Tips: 0-2.

Lämna en kommentar