ANNONS:
ANNONS:

Nya påskrifter för VIK

Vårgårdas trupp inför 2018 börjar så sakta ta form. I veckan har både Dardan Ibishi och Albinot Rexhepi förlängt med klubben.
– Känns så klart bra, säger sportchefen Gabor Hacker.

Nu har ett antal viktiga pjäser från årets trupp förlängt sina avtal med Vårgårda IK. Dardan Ibishi förlängde med ett år tidigare i veckan och nu har Albinot Rexhepi skrivit på ett nytt tvåårsavtal.

– Det har varit familjesituationen som varit problemet för Albinot. Han har två små barn hemma i Borås, men nu har vi hittat en lösning som känns bra för alla parter. Albinot gjorde åtta mål i år och tog även ett stort ansvar defensivt, inte minst på fasta situationer, säger Gabor Hacker, som även gläds åt Dardan Ibishis underskrift.

– Han bor i Göteborg och tvekade därför lite. Men nu har vi hittat en lösning där viss träning kan ske i Göteborg för att spara lite pendling åt honom. Han gjorde en kanonsäsong som vänsterback och är dessutom en väldigt ödmjuk och härlig person.

VIK har också ett antal nya spelare på provträning. Fredrik Johansson från Gerdsken, HSK-duon Emil Johansson och Joel Sand samt AIF:s 15-åriga talang Albin Gashi (med Södra Härene som moderklubb) har alla känt sig för.

– Vi har även kontakt med några mer etablerade spelare, men där vet vi inget förrän längre fram. Vi ligger inte överst i näringskedjan och många spelare testar högre upp i seriesystemet först, säger Gabor Hacker.

På minussidan kan det fortfarande hamna några spelare. Jonas Aronsson lirade testmatch med Vedum i veckan, och både Isac Spanedal och Mohammed Abdulrahman är som bekant högaktuella för Norrby.

– Mommo avvaktar för att se vad det blir för tränare i Norrby. Vi kan mycket väl tappa honom men blir det inget med Norrby är det Vårgårda som gäller. Isac är ju bara 19 år och kanske skulle må bra av ett år till i division 2, men samtidigt kanske det är svårt att säga nej om han får ett kontraktsförslag från Norrby, säger Gabor Hacker.

Emil Johansson tränar med VIK.
Dardan Ibishi blir kvar i VIK.
Isac Spanedal tränar med Norrby.

Lämna en kommentar